maximus Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Witam gdzie mozna chromowac felgi znacie kogos takiego? i ile moze to mniej wiecej kosztowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzussmen Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Proponuje wypolerować w całości jest to bardziej trwałe i tańsze. Znajomy pochromował za 450PLN komplet i chrom wytrzymał sezon(odpadał kawałkami), poza tym zaraz po chromowaniu wyglądały tragicznie bo kanty zrobiły sie okrągłe co jest nie nieuniknione podczas nakładania chromu. Proponuje polerkę elektryczną, dobra pastę i samemu sie pomęczyć zaznaczam ze jest to strasznie meczące. <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 chrom ma tą zaletę że nie trzeba o niego dbać tak jak o polerowaną felgę, że prawie co tydzień musisz je odświeżać automaxem czy inna pastą, trochę inaczej(ładniej) się świecą chromowane felgi. A chromowanie to jest koszt grubo ponad tysiąc.Na cultstyle.pl jest koleś który ma takie BBSy jak moje i za chromowanie rantów, bez środków zapłacił 2tyś http://www.cultstyle.pl/forum/viewtopic.php?t=1473&postdays=0&postorder=asc&highlight=bbs&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzussmen Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Nie dał bym za to 100PLn tragedia :shock: jakieś bąble, chropowata powierzchnia itp tragicznie jest to zrobione. chrom ma być na gładko nakładany. Wgląda jak by było srebrzanką pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Wg. mnie fele tamtego kolesia wyglądają extra. Co do tej powierzchni o której mówisz, to wszystko zależy od tego jak materiał został przygotowany. Ostatnio chromowałem śruby do felg i te które były gładziutkie to wyszły idealnie, natomiast kilka które miały wżery, i nie zostały dobrze poszlifowane, wygładzone to wyglądają tak sobie, i mają taką porowatą strukturę o której mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzussmen Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Ale za 2tys PLN powinni to wypolerować przed nakładaniem chromu, poza tym za 2tys. PLN bym już kupił jakieś 17 w chromie bez problemu i przynajmniej by wyglądały, a nie jak malowane srebrzanką w stodole bez przygotowania powierzchni. [ Dodano: 31 Maj 07, 14:50 ] Witam gdzie mozna chromowac felgi znacie kogos takiego? i ile moze to mniej wiecej kosztowac? Poszukaj gdzieś w panoramie firm, firmy galwanizacyjne z tego co wiem to we Wrocku jest kilka takich. I będzie to przynajmniej chromowane a nie malowane na efekt chromu. [ Dodano: 31 Maj 07, 14:51 ] Tutaj sie troszkę pojęcia pomyliły te felgi nie są chromowane tylko malowane tak jak przypuszczałem farbą dokładnie FANTACHROME dającą efekt chromu, naddatek źle do tego przygotowane wiec jeżeli dał 2 tys. PLN to pozostawię to bez komentarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Ale przecież koleś napisał wyraźnie że to nie jest fantachrom, a na którym ty zdjęciu widzisz źle zrobione felgi, bo jak dla mnie to one wyglądają naprawdę nieźle, chociażte 2k wolałbym wydać na inne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzussmen Opublikowano 31 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Racja źle doczytałem za fanta chromem ale na 100% było by taniej źle wyglądają na fotce gdzie są ranty z bliska. Po drugie te 2 tys PLN uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi