StormRider Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) Witam. Mam problem z programem Ista D Rheingold, nie chce połączyć się z autem, jakby w ogóle nie wykrywał kabla? Pokazuje tylko niebieską kropkę przy "Ediabas" w okienku "Connection manager" niezależnie od tego czy kabel jest podłączony, czy też nie. INPA działa i wykrywa zapłon/akumulator, Ediabas wersja 7.3.0. NCS Expert też działa. System to Windows 7 64 bit, wszystkie sterowniki wymagane zainstalowane. Rheingold w wersji 4.09.13 z tego linka: http://chomikuj.pl/cursor/Moto/BMW/Diagnostyka/Programy/ISTA+Rheingold/ISTA*2b+4.09.13+PL Instalowany oczywiście z rcleanerem i ogólnie zgodnie z instrukcją. Uruchamia się, ale z błędem (chociaż nie wiem czy ten błąd ma znaczenie - również w załączniku) i poza sprawia wrażenie, że działa. Kabel VIAKEN'a, z tego linku: https://viaken.pl/pl/interfejs-diagnostyczny-bmw-usb-1996-2006-inpa-pl.html W załączniku zrzuty ekranu z ustawień + plik "Ediabas.ini" z Ediabasa na dysku C (z momentu instalacji INPY) razem z plikiem "obd.ini" oraz "Ediabas.ini" z folderu Rheingold/Ediabas. Jeżeli ktoś mógłby cokolwiek podpowiedzieć to będę bardzo wdzięczny. EDIABAS - z folderu Ediabas.INI EDIABAS z folderu Rheingold-Ediabas.INI obd - z folderu Ediabas.ini Edytowane 24 Lutego 2018 przez StormRider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksu Opublikowano 24 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) Com ustaw na 9 w menadżer urządzeń, a błąd dotyczy bazy danych Edytowane 24 Lutego 2018 przez Iksu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StormRider Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Dnia 24.02.2018 o 14:40, Iksu napisał: Com ustaw na 9 w menadżer urządzeń, a błąd dotyczy bazy danych Niestety nic to nie zmieniło. Zmieniłem też w pliku obd.ini com na 9, inpa działała, ale tutaj bez zmian. Jakieś inne pomysły? Wygląda to jakby interfejsu nie widziało? Ktoś coś jeszcze może doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksu Opublikowano 1 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Trudno powiedzieć co nie tak ja też mam kabel viakena I działa ista D i P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StormRider Opublikowano 3 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Dnia 1.03.2018 o 20:58, Iksu napisał: Trudno powiedzieć co nie tak ja też mam kabel viakena I działa ista D i P Czyli to nie będzie kwestia kabla. Jaką masz wersję Isty D? Ewentualnie mógłbyś podzielić się linkiem na priv? Być może ta co mam nie do końca jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StormRider Opublikowano 4 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Usunąłem wszystko co związane z Istą było, wyczyściłem rejestr i zrobiłem wg instrukcji raz jeszcze (tym razem odblokowując archiwa - poprzednie tego nie zrobiłem) i Ista teraz normalnie włączą się i działa, ale nadal nie chce połączyć się z autem. Dzieje się coś takiego jak na filmiku wyżej. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksu Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 (edytowane) ja testowałem Rheingold 3.52.16 ISTA-P 3.57.1.003 SQLiteDBs 3.52.12 Niestety linku nie mogę odszukać ( czytaj opis filmiku z yt ) robiłem według tych poradników Edytowane 4 Marca 2018 przez Iksu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StormRider Opublikowano 4 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Godzinę temu, Iksu napisał: ja testowałem Rheingold 3.52.16 ISTA-P 3.57.1.003 SQLiteDBs 3.52.12 Niestety linku nie mogę odszukać ( czytaj opis filmiku z yt ) robiłem według tych poradników No schemat działania praktycznie taki sam, mimo że starsza wersja. Też robiłem podobnie, z taką różnicą, że już prędzej INPA i Ediabas były u mnie zainstalowane i działające. Problem leży gdzieś w Ediabas'ie ewidentnie - spróbuję chyba wyrzucić i innego zainstalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi