FRYCIU Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 Witam mam problem z moją bunką przed wczoraj auto nie chciało odpalić okazało sie ze pompa paliwa nie działa! Po puknięciu w nią kluczem zaczeła działać! lecz wcoraj znów padła! Kupiłem drugą pompe wsadziłem do auta było wszystko ok! Ale tylko przez 5 minut! Bo ta druga pompa tez poszła sie czochrać! Napięcie dochodzi do pompy! Może to jest wina elektryki w aucie ze siadają te pompy?? Czy to tylko taki zbieg okoliczności ze druga pompa tez sie skończyła ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 A ta druga to była używka? Może była w takim samym stanie jak ta Twoja. pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 28 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 tak ta druga tez była uzywana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simon Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 U mnie też tak było że musiałem stukać w nią żeby odpalić a potem juz hulała, ale po jakimś czasie auto zaczęło gasnąć co chwile, pompa jest elektryczna więc kiedyś skończą się szczotki, ja kupiłem nową na allegro za 180zł i działa. Mówią że nie podaje tego samego ciśnienia, ja nie nażekam auto idzie kiedy trzeba i hula, jest tylko numer z gwarancją bo niby jest ale jak ktoś gdzieś Ci tą pompe zamontuje więc tak naprawde tej gwarancji nie ma jakaś dziwna jest i nie wiem czy jest ważna. Nie ja pierwszy tam kupiłem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 takich rzeczy jak pompy, alternatory, i inne silnik nie kupuję się używek, albo nowe albo regeneracja, wiem że łatwo sie mówi, sam kupiłem używany alternator :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 29 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Piotr ma rację,ja troszkę młodszy jestem,ale też miałem okazję sie na tym przejechać. U mnie historia była z rozrusznikiem. Dlatego pytałem czy ta druga to była używka. <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAWAŁ Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 a może miałeś zbyt mało paliwa w zbiorniku? moją pompkę właśnie dla tego szlag trafił że było za mało paliwa :roll: od tamtego czasu zawsze w zbiorniku mam min. 10L. A kupując używaną pompkę łatwo można ją sprawdzić wystarczy wsadzić ją do pojemnika np. z ropa podłączyć zasilanie i sprawdzić jak działa, ja tak zrobiłem i pompka działa. Testowałem w ropie bo z benzyną było by to troszkę ryzykowne:P <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 zacznij od wyciagniecia tej pompy i pierwsze co zrób to weź te sitko przedmuchaj co jest przyczepiane do pompy one czesto sie zabija nastepne co cie czeka to czyszczenie baku i wymiana filtra paliwa i bez tego sie nie obejdzie .... Pozdro FunS BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 10 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 Witam bak jest czysty! Filtr paliwa został wymieniony! Teraz czekam na przyjazd nowej pompki! Kupuje tym razem w sklepie! Na nowej pośmigam dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi