Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

witam potrzebuje rady jezdze e36 1,6 silnik benzyna

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kto pomorze rozwiazac mój mały problem ,chodz o to że wymeniałem ostatnio olej zabrali mi prawojazdy długo ne jezdziłem auto było używane przez kobieteprzez rok zauważyłem ze dziwne sie zbiera chodzi o to .Pali normalnie z pierwszegu begu ytez rusza normalne ale jak wżucam dwojke i dodaje wiecej gazu to dziwnie sei zachowuje tak jak by cos przerywało nie dzieje sei to caly czas ale dosc czesto sam niewiem moze zle rdukuje biegi hmmm choc wczesnej ne małem takego problemu dodaje ze na innych bieghach tez tak sie dzeje dodam do tego ze wydaje dzwny dzwiek auto ale jest to spowodowane tym ze jak jest rura wydechowa i jest zlaczene przed kolektorem wymenałem tam uszczelke ale gwnt na jednej srubie byl przekrecony i pewnie znów sie tam poluzowało moze jakies rady czekam pozdrawiam

sprawdz swiece(po wymontowaniu pooglądaj je raczej dokładnie)sprawdż też fajki.

Najlepiej to wykrecakjąc swiece ponumeruj je tak by pamietac z jakiego cylinda są i jesli jakas będzie odbiegała od innych osadem/kolorem (osad kolor na elektrodach) lub izolator ceramiczny będzie również w którejś ze swiec odbiegał od pozostałych to wiesz gdzie szukać.Sprawdz wtedy wszytsko co jest przy tej podajrzanej swiecy

filtr paliwa wymień prewencyjnie bo może się przytyka.

A sprzęgło jest według Ciebie ok?Tak samo ''Bierze'' jak kiedyś kiedy ty jezdzileś tym autkiem??

Jak długo nic przy aucie nie było robione to może wogóle zmień te świece. Po pewnym przebiegu lub pewnym okresie czasu nawet bez przebiegu świece trzeba zmienić. Podobnie z przewodami wysokiego napiecia. Moja bunia przerywała jak miałem wypaloną kopułke i palec,do tego świece,przewody i chodziła tragicznie. Wymieniłem te wszystkie rzeczy plus filtry i jest ok.

Powodzenia <bmw>

A jerzeli chodzi o E-36 318i

czy to tez moze zalerzec od swiec??

a mianowicie, jadac na biegu ze stała predkoscia auto tak jakby sie dławiło i wydaje mi sie ze ma za mało mocy jak na ta pojemnosc...