E90330i black Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Witam pacjent to e90 330i n52b30 258km od pewnego czasu auto podczas równej jazdy zaczyna poszarpywac tak jakby słabło i zaraz dostawało spowrotem moc podczas trzymania ciagle jednego gazu i przy normalnym przyspieszaniu. Gdy pedał w podłogę auto nie szarpie i normalnie przyspiesza, dodam ze są takie dni kiedy auto jezdzi bez zarzutów. Czy ktoś może Mi powiedzieć co może byc przyczyna? Dodam ze auto w lpg lecz dzieje się to na lpg i na benzynie. Jedyne błędy jakie pokazuje to 2DC3 Control clamp 15 CD87 CD8F lecz nigdzie nie mogę znalesc tłumaczenia błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudix-R1 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Może świece mają już dość. Kiedy były zmieniane, tzn . ile kilometrów temu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E90330i black Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Dokładnie Ci nie powiem ok 25kkm temu była wymieniana głowica na poprawiona i robiona reszta gratów Wiec myśle ze ktoś podczas tej wymiany świece wymienił ostatnio je sprawdzałem to wyglądały w porzadku, mógłbym je wymienić ale wolał bym pewna diagnoze niż wymienianie rzeczy po kolei i patrzeniu czy pomogło. znalazłem coś ze błąd CD87 to błąd CAN Bus Communication Error. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E90330i black Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Aktualizuje temat kupiłem dzisiaj świece i wymieniłem widziałem ze 4 cewki są brązowe a dwie szare ale wszystkie bosh ktoś już wymieniał widocznie. Zrobiłem tak ze dałem dwie pierwsze te szare resztę brązowe. Auto dalej podczas jazdy poszarpywalo później chwile nie , zgasiłem postalo godzinę i przestało chodzic na jeden gar wywaliło check i błąd cewki na 2 cylindrze. Jutro diagnoza dokładna czy wszystko styka czy napewno padła. Czy to możliwe ze padała by tak długo cewka już z 2 tygodnie tak raz szarpała raz jeździła normalnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudix-R1 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Możliwe, mi jak podała jedna cewka, to było tak, że na zimno paliła dobrze a jak się zagrzała to nie paliła na jeden gar, ale też nie zawsze się tak działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micgam8281 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Jak najbardziej możliwe. CD87 PT - CAN bus off 2DC3 Monitoring terminal 15 CD8F PT-CAN communication fault Czy te błędy były zapisane, czy wyrzuca je cały czas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E90330i black Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Raczej tak bo co wejdę to są. Masz jakiś pomysł co gdzie jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E90330i black Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 A Wiec tak znowu aktualizuje temat. Wymieniłem świece i dzisiaj dwie cewki. Auto dalej się przydusza podczas jazdy przy pełnym bucie jedzie normalnie połączyłem się z Ecu silnika a nie z wszystkimi ecu i wyskakuje taki błąd.ma ktoś wiedzę na temat tego błędu. Ja już jestem bezradny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micgam8281 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Te opisy to masakra jakas.... Ten zawór to chyba zaworek odpowietrzania zbiornika paliwa, (CHYBA bo raczej nic z tych rzeczy tam nie ma) ale trzeba to potwierdzic(najprościej odpinasz ten zawór i jak nie bedzie nowych błędów to bedzie on) I jeżeli zapłon okey to stawiał bym na nieszczelność dolotu, i/lub znacznie zanieczyszczoną przepustnice. Edytowane 5 Lutego 2018 przez Micgam8281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi