zielak Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) Cześć Szukam już jakiś czas e60 i ostatnio znalazłem ciekawy egzemplarz tyle że jest z napędem 4x4 teraz pytanie jak jest z tym XDRIVE ? --- jakie koszta eksploatacji ? jak ze spalaniem ? jak z awaryjnością ? Warto nie warto ? Proszę o opinie ! Z góry wielkie dzięki Edytowane 8 Stycznia 2018 przez zielak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pop Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 Cześć, posiadam taką e61 525dx. Do kosztów eksploatacji musisz doliczyć na starcie nieco wyższe spalanie. Do tego raz na długi czas wymiana płynu w skrzynce Xdrive no i osłony przeguby i półoski ale jedynie u mnie te pierwsze wymagały wymiany. Co do jazdy ma świetną trakcje, zimą ekstra się odpycha, w górach po wyłączeniu systemów masz naprawdę wielki fun na śniegu. Auto kupiłem przede wszystkim dla żony, ona jest zakochana, bo nie straszna jej żadna pogoda. A tak to wiem, wiem BMW bez RWD to nie BMW. W mieście młoda zamyka się w 10l ja minimum 11. W trasie normalnie jadąc, trochę solidnego wyprzedzania itp 7,5l jak muliłem 6,7 ale ciężko tak wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2018 W przeciągu 2-3 miesięcy znajomy będzie taką sprzedawał. 530xd. Auto pewniak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micgam8281 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Znajomy posiada juz prawie 7 lat 530xd. Troche z czesciami zawieszenia ciezko tzn. Zamiast "mamy na miejscu" to "bedzie popoludniu albo jutro" Po za tym leje myje jezdzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi