mmaarrcciinn Opublikowano 28 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 (edytowane) Witam, nie pamiętam od kiedy mam z tym problem. W zasadzie to denerwuje bo gdy gdzieś zwalniam np na światłach, wciskam sprzęgło hamulec i obroty spadają po chwili za nisko, ale tylko na chwilę bo jak się już zatrzymam to wracają do normalności. A żeby prościej opisać to gdy odpalę, jest na luzie i ma wciśnięte sprzęgło to jest gitara, ale gdy puszczę sprzęgło to obroty spadają trochę i czuć mikro drgania, jak wcisnęła znów to jest git. Wspomnę jeszcze że jak zimny to tak nie mam, dodatkowo jak puszcze i spadną to gdzieś pod spotem z przodu słyszę jakieś pukanie. Czy jest możliwe że to dwumas się kończy? Sprzęgło nie łapie już od dołu tylko bardziej od góry. Wrzucam filmik 20171227_224508.mp4 Edytowane 28 Grudnia 2017 przez mmaarrcciinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 6 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Znalazłem na YT ktoś ma ten sam objaw: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ireksz89 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Mam tak samo identycznie, jeden twierdzi że dwumas do wymiany drugi zaś że wszystko jest ok i sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 (edytowane) Ok nie jest bo jak puszczam to słyszę stukanie pod spodem i silnik czuje ma ciężej.... Na marzec mam umówione wymianę sprzęgła więc będę wiedział, ale stawiam na dwumas..... Edytowane 7 Lutego 2018 przez mmaarrcciinn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ireksz89 Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 też takie delikatne stukanie słyszę, to jak będziesz wiedział daj znać będę bardzo wdzięczny. Tylko u mnie sprzędło normalnie chodzi, tylko na zimnym jakby słabiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Mi sprzęgło łapie tak przed końcem... Będę oddawał do wymiany to się dowiem co i jak i napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 23 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Panowie zapomnialem napisać. Dwumase miałem w bardzo dobrym stanie, sztywna itp. Zmieniłem oprócz dwumasy wszystko bo i tarcza się skończyła.... Sprzegielko chodzi miękko aż dziwnie się przyzwyczaić teraz no ale problem dalej jest.... Obroty po rozgrzaniu i puszczeniu sprzęgła opadają i stuka...... Mechanior nie wiedział czemu.... Przepustnice też mi trochę przeczyscil.... Ktoś wie co to może być? Disa sprawdzałem zamyka się i otwiera niby ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz777 Opublikowano 12 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2020 Panowie rozwiązał ktoś ten problem z obrotami? Mam to samo w 2.0D 163km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmaarrcciinn Opublikowano 10 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2021 No nie. Było tak cały czas po wymianie nawet... Auto sprzedane i po sprawie, nie drążyłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi