bartu_1991 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Witam wszystkich. Mam sytuację podbramkowa. W dniu dzisiejszym wyjeżdżam w trasę i potrzebuje na gwałt kontakt do speca od prostowania felg który podejmie się usługi w niedzielę. Wiem że to nie na miejscu i i niehumanitarne zawracać gitarę w niedzielę ale denerwuje mnie to drżenie kierownicy przy wyższych prędkościach. Myślałem że to kwestia wyważenia kół ale niestety nie. Warsztat w którym wywazylem koła ze względu na sezon wymiany na zimowe ogumienie ma odległe terminy. Wspomnę że są to felgi o rozmiarze 16". Z góry dziękuję za pomoc. Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skwariusz Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Drganie kierownicy niekoniecznie musi być przez felgi, może być łącznik, tuleja, albo na przykład tak jak u mnie bicie na tarczy hamulcowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartu_1991 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zdaje sobie z tego sprawę i wiem o tym dlatego przed wystawieniem werdyktu sprawdziłem te rzeczy. Wszystko trzyma się na sztywno bez żadnych luzow. Dzięki za wskazówkę Wysłane z mojego E5823 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrii Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Jak jeszcze potrzebujesz to spróbuj tutaj: http://prostafelga.pl/kontakt Mi w kilka godzin zrobił kiedyś, choć tanio nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 W e39 wahacze przednie jak są luźne to kiera też lata. Samemu można sprawdzić wstępnie poprzez kopniecie w koło przednie wzdłuż samochodu. Wibracja kierownicy to: Nie wyważone kola /krzywe/ źle przykrecone Większy otwór w feldze niż piasta Końcówki drążków Wahacze Sworznie Tarcze hamulcowe Zbieżność 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi