luki1322 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Posze tego posta poniewaz od dlugiego czasu od kad kupiłem auto uwazam ze duzo pali. Mianowocie miasto krotkie trasy ok 18-20 l benzyny. Trasa 8-9.5 l/100km. Brak bledow na kompie sondy nowe przed katalizatorem brak lewego powietrza. Nowy przepływomierz, pompa paliwa, regulator cisnienia i filtr paliwa. Brak poprawy. Korekty lambda integrator ok + 1 te na zdjeciu sa gdy silnik byl jeszcze nie dogrzany ok 50 st. Co jest nie tak Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Myślę że w trasie jest normalne.Ja w e46 w trasie mam spalanie na poziomie 9-10l przy jeździe 120-160 a e39 jest jednak większe i cięższe i pewnie pali trochę więcej.W mieście nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4ll Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 W trasie masz normalne spalanie, wręcz niskie. We Wrocławiu zależnie od korków i nastroju pali mi 12-19, więc też w normie. Tym bardziej jak mówisz o krótkich odcinkach gdzie silnik niedogrzany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIEDZWIEDZ78 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 To mnie zaskoczyliście bo moja v12 w mieście wychodzi 19,4 a na trasie między 11 a 14 zależnie od stylu jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki1322 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Nigdy nigdy nie palila 12 l w miescie ani nawet 14. Minimum 17 Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4ll Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Korekty na wtryskach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki1322 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Ale na postoju Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki1322 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Blisko zera ok 0.15Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micgam8281 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Czujnik temperatury powietrza zasysanego podmień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki1322 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Skad taka diagnozaWysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micgam8281 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 (edytowane) Z braku innych pomyslow. Inpa jego parametr pokazuje w Fahrenheit mimo ze ma celsjusze jako jednostke z tego co widac to albo przeklamuje, albo nie chcial bym mieszkac tam gdzie Ty Edytowane 3 Grudnia 2017 przez Micgam8281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Kurczę według mnie to raczej spalanie normalne. M50b25 w e34 touringu po Wrocławiu brało średnio 15 litrów. E38 przy bardzo delikatnej jeździe oscyluje w okolicy 18, dojazd ok 15km do centrum Wrocławia. Jeśli robisz odcinki po 5km to nie ma co się dziwić. Moim zdaniem spalanie w normie.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mp240 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Ja przede wszystkim powiem tak ... spisz km i litry i oblicz w exelu lub w apce jakie jest realne spalanie poza tym jak popatrzę na spalanie które podają na rożnych forach w BM to ... rzadko jest niższe wiec chyba w normie masz nawet bym powiedział że trasa za nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 e46 touring m54b30 spalanie miasto ok. 18litrów - trasa ok. 10litrów. średnie spalanie miasto trasa 15l. więc raczej masz w normie... dużo zależy jeszcze od stylu jazdy a ja mam raczej ciężką nogę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Teraz, mareq napisał: e46 touring m54b30 spalanie miasto ok. 18litrów - trasa ok. 10litrów. średnie spalanie miasto trasa 15l. więc raczej masz w normie... dużo zależy jeszcze od stylu jazdy a ja mam raczej ciężką nogę... Raczej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki1322 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Jak to temperatura zasysanego pokazuje wcelcjusz i jest to 11 st. Na polu bylo 1 stWysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki1322 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Mam 2 czujniki i na obydwu tak pokazuje tzn juz podmienialem kiedyś i nie zmienila sie wartoscWysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micgam8281 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 A to poznajesz ? To tez twoje z dzialu o e39. Temp motora byl 63 stopnie dolot by sie raczej az tak nie rozgrzal. Jaka wtedy byla temperatura na dworze 40 stopni 45 stopni ? Po za tym czujnikiem nie ma sie juz do czego doczepic. Nie mialem b30 nie wiem ile to powinno palic ale na twoim miejscu posluchalbym kolegow. A tutaj bonus co do jednostek tenperatury(ogladaj uwaznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki1322 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Czujnik temp ssacej jest w kolektorze dolotowym zaraz niedaleko silnika hdzie jest bardzo gorąco od silnika. A na polu bylo chyba ok 25 30 stWysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki1322 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Dziękuję za chceci pomocy i rady. Pomyske co z tym czujnikiem. A nowy to raczej tylko asoWysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micgam8281 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zamienic nie zaszkodzi drogi raczej nie bedzie. Tylko ze teraz troche zglupialem z tymi jednostkami w inpa, ale jutro zadzwonie i zglebie temat. W kazdym razie ja juz nie mam rozkminy na to, ale zawsze ew. zostaje jeszcze LPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki1322 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Lpg jest tylko remoncie jeszcze go nie włączyłem i wlasnie mimot tego spalania sie zastanawiam czy nest cos nie takWysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki1322 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Duzo osob twierdzi ze spalanie maja na poziomie przy takich warunkach ok 16 l. A tu pod 20l dochodzi. Nie dodalem jesszcze ze mam felgi 19 caliWysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Te 20l to z kompa bierzesz czy własne wyliczenia?Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki1322 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Własne Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi