Magic Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Hej, po odłączeniu akumulatora przestały mi grać głośniki w przednich drzwiach ale nie wszystkie. Nie gra średnio tonowy oraz "gwizdek" gra tylko ten na samym dole. Taki objaw pojawił się w obu drzwiach (prawa - lewa strona). Auto to BMW E46 PL Turas - zestaw grający to Harman Kardon, ze zmieniarką, wzmacniaczem i subwoferami w bagażniku. Może ktoś coś poradzić? Jakiś bezpiecznik? Coś się "przeprogramowało"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micgam8281 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 (edytowane) Sprobuj jeszcze raz rozpiac aku i znowu wpiac. Czy podczas podlanczania nie zaiskrzylo Ci za bardzo ? Pamietaj klemy podlanczamy jednym pewnym ruchem (bam i skrecamy), nie wolno dopuscic do sytuacji ocierania sie klem o zaciski aku. A tak na marginesie, orientuje sie ktos jaki jest koszt dolozenia harmana do e60 ? Edytowane 25 Listopada 2017 przez Micgam8281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magic Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Rozpinałem, nic nie iskrzyło - nic to nie dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dixx37 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 A zestaw masz seryjnie czy dokładany ? może faktycznie coś było do programowane i zresetowałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mypslgate Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 HELLO SIR, I am using BMW for 2 years... I love the sound system... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magic Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Odświeżę temat. Kupiłem wzmacniacz z myślą, że może końcówki mocy poszły.. ale niestety nic to nie dało nadal dźwięku z przodu brak :-( Ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksu Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 A to nie jest tak że masz bm54 I do niego wzmacniacz dopiero? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magic Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Kupiłem coś takiego (bo taki mam wzmacniacz fabrycznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magic Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Godzinę temu, Iksu napisał: A to nie jest tak że masz bm54 I do niego wzmacniacz dopiero? No jest coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magic Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Dodatkowo zauważyłem, że od jakiegoś czasu co jakiś czas "resetuje" się radio (wyświetlacz) tzn sam z siebie gaśnie i odpala się od nowa. Ale podczas tego "resetowania" nadal gra - nie ma przerwy w dźwięku (oczywiście tym co pozostał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Próbowałeś podmienić radio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magic Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Nie mam od kogo :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magic Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Dzwoniłem do firmy, która zajmuje się naprawą końcówek mocy między innymi BM54 i odbyłem dość długą rozmowę.... do brzegu: - może to być końcówka mocy ale niekoniecznie bo padły mi wysokie i średnie tony po obu stronach i tylko z przodu Aby się upewnić muszę podłączyć sprawny BM54 i wtedy się okaże. Moje pytanie brzmi: ma ktoś w aucie Harmana z BM54 i mógłby mi użyczyć na chwilkę żeby to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Znajdz w necie kogos kto sprzedaje. Pojedz z zamiarem kupna. Podlacz go do siebie i jak bedzie dzialac to go kup, a jak nie to podmien na probe glosnik.Ja mialem tak, ze uciekal mi w glosnikach bas i gralo bez basu. U mnie okazal sie walniety wzmacniacz hi-fi.Na poczatku bas uciekal po jakims czasie grania, ale potem coraz szybciej az w koncu od samego odpalenia radia juz basu nie bylo. Za zwmacniacz dalem 100zl. Do tej pory gra ok. Umiejscowiony byl pod zmieniarka w bagolu po lewej.Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magic Opublikowano 14 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Sprawa rozwiązana.: Próbowałem wszystkiego (wzmacniacze, tunery... etc) okazał się, że podczas wymiany mechanizmu podnoszenia szyb w lewych drzwiach wiązka kabli została przyciśnięta podkładką i nastąpiło "zwarcie" z masą. Co ciekawe jak się okazuje tak to jest połączone, że mimo usterki w lewych drzwiach w prawych tez przestało grać. No ale już jest wszystko ok i mogę normalnie już słuchać muzy. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi