artwro Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Witam. Zglaszam sie do was z kolejnym problemem. Mianowicie po przejechaniu kilku km po odpaleniu rano auta zaczyna dziwnie swistac gdzies pod maska. Dodam ze turbo bylo po regeneracji a takze wymienilem uszczelke od kolektora wydechowego. Dolot takze zostal uszczelniony i dalej brak mi pomyslow. Link do video z tym dzwiekiem - Dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 tak naprawdę to nic nie słychać, ale jakie są objawy, spadek mocy większe spalanie, czarny dym z tłumika ? posprawdzaj sobie dokładnie dolot np. między coolerem, a kolektorem może gdieś od spodu masz małą dziurkę która robi się większa pod obciążeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artwro Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 ogolnie to uwazam ze moje poprzednie auto z 2.0 tdi to sobie lepiej radzilo z samochodem niz to a niby ten model jest szybszy o okolo 0.5 sekundy.. Nie ma czarnego dymu (jest dpf). Ten swist nie jest normalny poniewaz go w ogole nie ma po odpaleniu auta rano. Wydaje mi sie ze dosc dobrze go slychac na tym filmie jednak lepiej oczywiscie pod ciaglym obciazeniem ale tylko po rozgrzaniu auta/przejechaniu kilku km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micgam8281 Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Jedyny "świst" jaki uslyszałem to na 99% tylko turbo, ew. nieszczelnosc dolotu/wydechu. Co do nieszczelnosci to dobrze sie porozgladaj, to ze był uszczelniony wydech/dolot nie znaczy ze jest szczelny. Geometria turbo jest podcisnieniem sterowana czy elektrycznie ? I oczywiscie bledy na motorze przynajmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artwro Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 (edytowane) Moze w takim razie pekniety jest kolektor wydechowy lub puszcza sruba od laczenia kolektora i turbo. Podobny dzwiek wydaje do tego ale tylko po przejechaniu paru kilometrow - Edytowane 17 Listopada 2017 przez artwro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micgam8281 Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Byc moze, w kazdym z tych przypadkow w miejscu pekniecia w wyniku przedmuchow widoczna bedzie sadza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi