Forest Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Ktoś zna SPRAWDZONE i efektywne metody nauki języków obcych? Na tyle dobre by po 3 miesiącach komunikacja była na poziomie przynajmniej komunikatywnym? Ściśle chodzi o język niemiecki. Zależy mi na opiniach osób które same korzystały z takich metod, nie opinie zasłyszane od wujka sąsiada, kuzyna babci czy sąsiadki z parteru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Ja chodziłem sobie do szkoły językowej na nauczanie indywidualne. Jak jesteś dętka z tego przesympatycznego języka, gdzie każde zdanie brzmi jak rozkaz rozstrzelania to dwie godzinki w tygodniu to takie minimum. Zależy też jak będziesz przyswajać. W moim przypadku nigdy nie miałem z nim problemu, ale poszedłem sobie na nauczanie, żeby sobie przypomnieć. Teraz znowu bym musiał iść. Jak chcesz to mogę poszukać jakiś notatek i materiałów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 W 1997 roku miałem pisać maturę z niemieckiego ale mineło zbyt dużo lat i mało pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4ll Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Polecam pewną książkę, o której tutaj opowiada sam autor: Co prawda nie uczyłem się dzięki niej języka ale potwierdzam, że to jest SRPAWDZONY sposób 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szocha1991 Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Chodziłem na norweski przez 3 miesiące po 4 godziny dziennie, 6 razy w tygodniu (do tego kilka godzin w domu) i miałem sieczkę w głowie, ale przyniosło efekty. Więc ilość wypracowanych godzin + samozaparcie i praca w domu daje efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 U mnie najlepszym efektem bylo przebywanie "w tym języku". Jak mieszkałem w D to do około Niemcy tylko,niemieckie radio TV etc i życie zmusiło by przeżyć i później się gadalo gadalo i pieniążki dobre zarabialo. Jak pojechałem do Irlandii to ja po niemiecku a oni po angielsku i znów od nowa nauka. Proponuje nawet w PL w domu przykleić karteczki jak jest nóż widelec garnek szklanka kubek łóżko lampa mikser lodówka pralka. Wiem ze śmieszne i chata jak biuro będzie ale samo później wejdzie do głowy- mi pomogło. Dużo też pomaga oglądanie tv ale nie filmy teledyski tylko wiadomości - czysta wymowa tam jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pakos Opublikowano 1 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Dnia 17.11.2017 o 07:21, r4ll napisał: Polecam pewną książkę, o której tutaj opowiada sam autor: Co prawda nie uczyłem się dzięki niej języka ale potwierdzam, że to jest SRPAWDZONY sposób książka naprawdę dobra, nawet niech efekt przyniesie część wskazówek z tej książki to naprawdę sporo ułatwi naukę. Wiem na swoim przykładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi