Gregu82 Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Siemanko, chce przed zimą wymienic w mojej buni olej i pytanko do Ogarniętych w temacie, czy do mojego silnika ten olej będzie ok czy przerost formy nad treścią ?? Silnik 4cylidry sławne N42b20. Ewentualnie jeszcze myślałem nad Fuchs, Motul. Aktualnie mam Liqui moly . Z góry dzięki za wszelakie info na ten temat, POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 a dlaczego chcesz zmienić na inny niż używany do tej pory??? zajrzyj tu: http://www.bmw-sport.pl/viewforum.php?f=101&sid=d5ba1135eb127ab5294e0f9c7a51961b 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 28 minut temu, Gregu82 napisał: Aktualnie mam Liqui moly . I ten bym zostawił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu82 Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 (edytowane) 23 minuty temu, PRZEMO napisał: a dlaczego chcesz zmienić na inny niż używany do tej pory??? zajrzyj tu: http://www.bmw-sport.pl/viewforum.php?f=101&sid=d5ba1135eb127ab5294e0f9c7a51961b 11 minut temu, ponury napisał: I ten bym zostawił Nie mówię że jest zły, bo jest ok, silnik pracować na nim zaczął ciszej, a że przejechałem koło 10tys to wypadało by zmienić. Dlaczego wymiana na inny, ano tak dla sprawdzenia co będzie lepsze. Słyszałem, ze właśnie Millers ponoć bardzo dobry i stąd taki wybór. Chciał bym jeśli to możliwe wybrać jak się da coś lepszego jeśli i tak mnie czeka wymiana. Edytowane 9 Listopada 2017 przez Gregu82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Coś lepszego to tylko 0W40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu82 Opublikowano 9 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 W tym temacie co Przemo dodał linka piszą, ze jak autko stoi pod chmurką, to lepiej brać olej z oznaczeniami EE, takimi jak ma ten wybrany Millers. Ponoć lepiej znosi poranne zimne rozruchy i od razu chroni silnik. Nie wiem chyba zdecyduję się na ten olej. 0w40 też rozważałem, ale każdy mi to odradza. Na początku silnik był zalany 10w40, Teraz od ponad roku śmigam na 5w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Sam biorę olej z 5 Koła. Polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
r4ll Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Też tam kilka zakupów robiłem razem ze znajomymi. Jestem bardzo zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marsz Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Mam zalany dokładnie Millers Oils EE LONGLIFE 5W40 w N42B20 od 4 miesięcy, a różnicy między Valvoline nie odczułem ale mam nadzieję, że silnik odczuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 A u mnie w rodzinie leje się od lat tylko castrol edge 5 w 30 C3- C3 to wymagania BMW m43b19 01r- 250tys m57d30 01r- 349 tys i 5 w 30 LL - LL wymagania vag'a 1.9 tdi 04r- ok 260 tys 1.4 tdi 07r- ok 200 tys 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 9 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Ja bym zostal przy tym co masz z tym, ze zalal 0w40 i spelniajacy norme bmw ( o ile dobrze pamietam to LL-01).A jak zacznie brac na 0w40 to wtedy bym zmienial na inny i patrzyl czy bierze. Wysłane z mojego LG-D410 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu82 Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Zdecydowałem się zamówić Olej Millers Oils EE LONGLIFE 5W40. Przed zalaniem poleci jeszcze płukanka, żeby dokładniej oczyścić silnik z szlamu, tu liczę, ze go za wiele nie będzie ale mimo to iż będę wymieniał dalej z 5w na 5w to płukankę zrobię. Liqui moly po przejechaniu prawie 10tyś, wziął mi z 300-400ml; Wybrałem tego Millersa ze względu na ten rozruch w zimie, jeśli to faktycznie działa to silnik na tym zyska. Dzięki za opinie i porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDSW Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Tez latam od wielu lat na Millersie i ngdy nie bylo problemu w zadnym aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu82 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Od miesiąca na razie na nim latam, na pewno poranny rozruch zdecydowanie na plus. Silnik dodatkowo się wyciszył, ale myślę, że to po części wina płukanki bo syfu trochę zleciało. obaczymy jak będzie dalej na razie jak dla mnie lepszy od Liqui moly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi