Dixx37 Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) Cześć, Zaopatrzyłem się w carly i po sprawdzeniu błędów, kilka się pojawiło. Mimo znajomości języka angielskiego dalej nic nie wiem Glow plug cylinder 1 Code: 004212 Cylinder 2 Glow Plug Code: 004222 Cylinder 3 Glow Plug Code: 004232 Glow plug cylinder 4 Code: 004242 Dziwie się że wyskoczyły cztery - z tego względu stawiałbym na moduł sterowania świecami niż na same świece. Short circuit to positive or open circuit - additional water pump Code: 00A6D1 Błąd modułu komfortu - zwarcie na pompie wody ? nasze E90 20D M47 mają dwie ? gdzie szukać błędu ? EDIT: Jest to błąd dodatkowej pompy wody, która znajduje się z prawej strony pod maską( kod części: 64118369806) wystarczy zregenerować szczotki i powinno być ok. Right low beam broken Code: 00A8AB Tego błędu w ogóle nie rozumiem - pamiętam, że jakiś czas temu spaliła mi się prawa żarówka a że byłem w trasie to zmieniłem ją dopiero po jakiś 500km. Słyszałem właśnie, że błąd może pojawiać się gdy żarówka to słaby zamiennik i nie świeci tak jak powinn. LWR potentiometer defective Code: 009CB2 W e60 był problem z czujnikiem poziomowania świateł - przeszukując allegro trafiłem tylko na czujnik do xenonów - ja mam zwykłe. Ktoś miał powyższe błędy i jest w stanie coś napisać ? Edytowane 21 Października 2017 przez Dixx37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksu Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) Jak 4 szt to moduł pewnie poszedł sie je.. Lwr to z tego co wiem czujnik skrętu Edytowane 21 Października 2017 przez Iksu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dixx37 Opublikowano 21 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 46 minut temu, Iksu napisał: Jak 4 szt to moduł pewnie poszedł sie je.. Lwr to z tego co wiem czujnik skrętu LWR to skrót od "vertical headlight aim control" co potwierdza problem z poziomowaniem świateł. Wiem, że wymieniany był błotnik i może ktoś nie wyregulował lamp. Muszę podjechać na stacje i sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_m4 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Hej, korzystasz nadal z Carly? Właśnie chciałem zrobić parę kodów u siebie i kupiłem nie ten adapter (VGate iCar 2 Bluetooth). Może mógłbym pożyczyć na dzień, dwa i ustawić co trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid111 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Hej, korzystasz nadal z Carly? Właśnie chciałem zrobić parę kodów u siebie i kupiłem nie ten adapter (VGate iCar 2 Bluetooth). Może mógłbym pożyczyć na dzień, dwa i ustawić co trzeba Jak masz telefon który obsługuje OTG to kup przejściówkę i podłącz normalny kabel pod OBD2 Ja tak robiłem w byłej E46 z Carly Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_m4 Opublikowano 3 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2017 Akurat chciałem skorzystać z aplikacji "Bimmercode" z racji, że jest nieco tańsza i bardziej przejżysta - tam akurat ta opcja nie przejdzie. OTG wspiera, w sumie dobry pomysł. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dixx37 Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 @grabbou Sorry, że dopiero teraz odpisuje, ale nie pojawiały mi się powiadomienia, a nie zaglądałem tutaj ostatnio. Jeśli nadal chciałbyś pożyczyć carly to nie ma problem u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_m4 Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Dzięki Na razie kupiłem wersję wifi i coś tam udało mi się zakodować. Wezmę na najta to może zrobimy jakieś grupowe kodowanie hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efendi Opublikowano 17 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Jakby cos mam fulla Carly ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dixx37 Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 15 minut temu, efendi napisał: Jakby cos mam fulla Carly ? Również mam full w najnowszej wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tequila Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Dnia 17.11.2017 o 11:54, efendi napisał: Jakby cos mam fulla Carly ? Czy tym Carly ogarniesz kodowanie serii F? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efendi Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Godzinę temu, Tequila napisał: Czy tym Carly ogarniesz kodowanie serii F? Lepiej e-sys i enet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tequila Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Z jakiego powodu lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dixx37 Opublikowano 16 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 5 godzin temu, Tequila napisał: Z jakiego powodu lepiej? Carly radzi sobie z seria F na ich stronie ie dostępna jest lista co dokładnie można zakodowac. Ja na carly nie mogę powiedzieć złego słowa, może po za dziwnymi kodami błędów, a programie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efendi Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 5 godzin temu, Tequila napisał: Z jakiego powodu lepiej? Bo Carly to taki gadżet jak OBD Scanner na Android'a. Poza tym E-Sysem zrobisz sobie backup a jak Ci cos w Carly nie pojdzie to zapłacisz u kogoś za reanimacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tequila Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Mam E-sys i kabel pomożesz ogarnąć kodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dixx37 Opublikowano 17 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2018 19 godzin temu, efendi napisał: Bo Carly to taki gadżet jak OBD Scanner na Android'a. Poza tym E-Sysem zrobisz sobie backup a jak Ci cos w Carly nie pojdzie to zapłacisz u kogoś za reanimacje. W carly również robić backup przed każdą wprowadzoną zmianą. Carly jest pod tym względem bezpieczniejsze, bo jest to zabawka, i nie da się podmienić każdego pliku, i edytować go. W większość przypadków masz dwie opcje: aktywuj/dezaktywuj, ewentualnie jak aktywujesz światła do jazdy dziennej, to masz dodatkową opcję z wyborem, które światła mają robić za dzienne. Carly nie jest idealne, sam sobie coś pogrzebałem, że światłami (światła pulsacyjne przy ostrym hamowaniu) opalały się przy prawie każdym wciśnięciu hamulca. Wgrałem backup i z głowy. Inne pytanie, czy się opłaca, bo tania zabawka to nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efendi Opublikowano 19 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2018 Jak masz kupić Carly to faktycznie się nie opłaca, jak masz je sobie zorganizować i do tego kupić D-CAN'a za 50 zł to już nie ma tragedii. Inwestycja w E-sys'a kosztuje jeszcze mniej bo kabel albo kupisz albo zrobisz sobie ze starej RJ45 i pustej wtyczki OBD a sofcik zoragnizujesz sobie na internetach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi