przemal Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Witam, zmieniam lampy tylne w e60 na lampy po lifcie. I teraz mam pytanie, który wpis odpowiada w module LM za tylne postojowe ? Ponieważ chcę wyłączyć testy żarówek oraz informacji o błędzie przepalonej żarówce. Może macie też jakieś pomocne sugestie dotyczące podłączenia lamp i uruchomienia takich lamp ? I pytanie z innej beczki, czy jest możliwość ustawienia poprzez kompa przekaźnika kierunkowskazów tak aby po zmianie wszystkich żarówek na ledowe nie migały one szybko ? Ew. może macie jakiś namiar gdzie kupie takie żarówki ledowe o rezystancji standardowej żarówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 @olog22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidey Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Wpis w LM wyłączysz bez problemu ale nie spotkałem się z "LED'ami" o rezystancji identycznej z ori żarówką - byłoby to bez sensu. Z drugiej strony bez sensu jest wyłączanie kontroli żarówek jak są dostępne zamienniki LED z kontrolą CAN. Kilkukrotne mignięcie LED'ów zaraz po włączeniu stacyjki nie stanowi jakiegokolwiek problemu. LED'y mają bardzo małą bezwładność krótki czas reakcji na napięcie zasilania i bez względu na rezystancję i tak będą mignięcia (pierwsze kilka sekund po włączeniu stacyjki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 6 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Ok a możesz podpowiedzieć który to wpis w LM ??? A z tymi kierunkowskazami to nie chodzi mi o sprawdzanie żarówek kiedy ledy migają na przemian po przekręceniu zapłonu. Tylko o to że po zmianie żarówek przednich kierunków i bocznych na ledowe może powodować to szybkie miganie ich po załączeniu kierunkowskazu. Chyba że tak jak mówisz dostane gdzieś takie żarówki z kontrolą CAN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 6 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 (edytowane) FERNLIHT_ TFL_R FERNLIHT_TFL_L To jest to ? Edytowane 6 Października 2017 przez przemal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. przemal Opublikowano 6 Października 2017 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Pomoże Ktoś ? siedzę już kilka godzin i po kolei wyłączam testy wszystkiego a tych zasranych tylnych postojowych nie mogę zlokalizować. Auto to bmw e60 z 2003r. Lampy założyłem a zostały mi tylko do zrobienia błędy lewej i prawej tylnej postojówki... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olog22 Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Ja zadam dziwne pytanie. Zmieniłeś LM na LM2?? Bo zamiast kombinować z wyłączeniem prościej jest za 100 kupić lm2 i podpiąć zgodnie ze sztuką ? Nie pamiętam który wyłączyć aby postoje przestały świecić. Ale pamiętaj że w starych lampach masz dwie żarówki w każdej od postoju więc musisz obie wyłączyć testowanie. Co gorsza te same żarówki obsługują też światła stop i tu możesz mieć zagadkę. Pozdro Oli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 6 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Nie, nie zmieniłem, na razie mam LM. No jest dokładnie tak jak mówisz ze stopem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 7 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 KALTUEBERWACHUNG_ KALTUEBERW_ WARMUEBERWACHUNG_ WARMUEBERW_ FEHLERMELDUNG_CC_ RFS_R, RFS_L = lampy tylnie FL_R, FL_L = światła długie AL_R, AL_L = lampy kierunkow (przy swiatlach adaptacyjnych) SL_V_R, SL_V_L = lampy postojowe NSW_R, NSW_L = przeciwmglowe przednie NSL_R, NSL_L = przeciwmglowe tylnie BLK_V_R, BLK_V_L = kierunki przod BLK_H_R, BLK_H_L = kierunki tyl KZL_R, KZL_L = oswietlenie rejastracji TFL_R, TFL_L = swiatla dzienne SML = swiatla boczne BL_R, BL_R = swiatla sopu RL_BL_1_R, RL_BL_1_L = swiatla stopu z tylu 1 RL_BL_2_R, RL_BL_2_L = swiatla stopu z tylu 2 BL_M_1 = 3. dodatkowe swiatlo stopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 7 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 (edytowane) RFS_R, RFS_L = lampy tylnie ( Tylko że to dotyczy wstecznych bo nie ma reakcji na ten wpis ) .... Ma ktoś jakiś pomysł na wył tych komunikatów przepalonych żarówek postojowych tylnych ? Edytowane 7 Października 2017 przez przemal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 8 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Jak jest w stanie Ktoś mi wył te błędy to zapłacę normalnie za usługę przelewem, piszcie na PW jak coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksu Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Pisz do @Kamcio on ci ogarnie wsio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Zrobię Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi