długi Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Panowie.Zauważyłem podpinając auto pod kompa (WURTH),że obroty falują w przedziale 740-760 obrotów.Nie czuć tego normalnie.Oprucz tego spalanie gazu wzrosło mi nagle do 13.5l(było 11-12).Nie dawno wymieniałem sondy na Denso i nie wiem czy są OK.Wskazania takie jak na zdjęciach.Zanim pojadę do gaziarza,chcę się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0_DOMEL Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 sondy to jedno przy złych korektach bedą falować. podczas jazdy tak samo musi wykres wyglądać. zobacz jakie masz korekty krótkie i długie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 8 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Tutaj zabiłeś mi ćwieka,bo nie wiem czy chodzi o korekty na gazie czy benzynie i jak to zrobić.Po wymianie sond,wyzerowałem korekty i pojeździłem dłuższy czas na benzynie,jeśli o to Ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0_DOMEL Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 gaz sie reguluje w zależności od sterownika i sprzętu jaki sie posiada ale nie na sondy lambda, tak sie regulowało instalacje podciśnieniowe. teraz do strojenia wykorzystać trzeba czasy wtrysku, korekty, afr ewentualnie mapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi