mareq Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 witam szanowne grono planuję postawić garage i oczywiście rozbija się o kwotę... przewiduję ok 6k na takie cuś. szukałem garaży blaszanych wymiar 7x6m. dwie bramy. w jednej bramie ma stanąć podnośnik dwukolumnowy. ktoś ma kogoś ? może ktoś pracuje w takowej branży ? ja mam już dość szukania i konfigurowania , miesza mi się już to wszystko w głowie a czas nagli... jeśli ktoś dysponuje jakimiś informacjami i radami z chęcią wysłucham pozdo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Musi byc blaszak ? A liczyles moze cos murowanego ? Moze po kosztach jakis materiał ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Może coś z izotermy znajdziesz, na olx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Sam beton na płytę pod garaż o tych wymiarach to co najmniej 4 tysiące.... Nie licząc zbrojenia i robocizny.... Moim zdaniem stanowczo za mały budżet... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 (edytowane) 19 godzin temu, Xaime91 napisał: Musi byc blaszak ? A liczyles moze cos murowanego ? Moze po kosztach jakis materiał ? zleciłem kumplowi wycenę z drewna. 14 godzin temu, BASTARS napisał: Może coś z izotermy znajdziesz, na olx o widzisz tego nie szukałem 4 godziny temu, PRZEMO napisał: Sam beton na płytę pod garaż o tych wymiarach to co najmniej 4 tysiące.... Nie licząc zbrojenia i robocizny.... Moim zdaniem stanowczo za mały budżet... Przemuś wylewka, fundament już jest... razem z mocniejszym betonem pod podnośnik... teraz szukam ''góry'' Edytowane 12 Sierpnia 2017 przez mareq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 1 godzinę temu, mareq napisał: zleciłem kumplowi wycenę z drewna. o widzisz tego nie szukałem Przemuś wylewka, fundament już jest... razem z mocniejszym betonem pod podnośnik... teraz szukam ''góry'' Jak podstawę masz to rob z drewna konstrukcje a pomiedzy sciany z suporexu cos jak u mnie. Taniej pewnie plaski dach wyjdzie z trapezówki zwyklej w ocynku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 To już bym wolał zrobić konstrukcje z drewna OSB i przykręcic styropian 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltarn Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Ten, pod który do mnie wjeżdżałeś 5k na gotowo kosztował. 5,5x6m wysoki chyba 3m ze spadem do 2,7. Jak chcesz mieć na zawsze i na długie lata - nakup bloczków i stawiaj murowany. deszcze i mrozy tak nie straszne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Blaszak w zimie zawsze będzie Ci się skraplał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 3 godziny temu, Xaime91 napisał: Jak podstawę masz to rob z drewna konstrukcje a pomiedzy sciany z suporexu cos jak u mnie. Taniej pewnie plaski dach wyjdzie z trapezówki zwyklej w ocynku pamiętasz może ile Cię to wyniosło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 A wiesz co mysmy to robili jakieś + - 7 lat temu. Ale cos blisko 10k albo ponad tylko ze płytki na podlogach i scianie do polowy wysokosci, na suficie wewnatrz i na zewnatrz dookola podbitka z drewna i takie d***erele bardziej "na bogato" niz jako zwykly "burdelowy domek" robocizna samemu oczywiscie, jedynie rolete garazową nam montowali 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 A myślałeś o kontenerach morskich? Cena zależna od wielkości oczywiście- olx allegro ... Widziałem kiedyś 3 kontenery obok siebie z używanymi dwoma bramami, a w środku brak ścian- jedna wielka przestrzeń warsztatowa. W google robią z nich rzeczy różnego typu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi