bilii Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 mam zamiar kupic 5-tke e-34 i nie wiem jaki motor jest najlepszy pojemnosc nie gra roli jak sie sprawuje diesle pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 osobiscie niewidze bmw jako disla ale kazdy ma rozne opinie jezdzilem rok czasu renault z silnikiem 2.1 diesel i juz nie mogle sluchac tego dzwieku ale z benzynka zawsze mozna cos porobic z dieslem ma sie juz ograniczone mozliwosci no i benzynka jest mocniejsza pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 jesli pojemnsoc nei gar roli to 540i w manualu...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcmax Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 osobiscie niewidze bmw jako disla ale kazdy ma rozne opinie jezdzilem rok czasu renault z silnikiem 2.1 diesel i juz nie mogle sluchac tego dzwieku ale z benzynka zawsze mozna cos porobic z dieslem ma sie juz ograniczone mozliwosci no i benzynka jest mocniejsza pozdrawiam ja mam 525 w tds-ie i jestem zadowolony, nie porównuj proszę diesla z renówki <bmw_4> , do 6-ciu garów z turbinką, bo i moc inna i gra pzryjemnie dla ucha . A co do mocy to o ile 2,5 litrowa rzędowa szóstka w benzynie ma jej więcej, 1,8 raczej nie :mrgreen: pozdro bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Popieram ENZO i na pewno będę Ci zazdrościł. 540 manual :twisted: 535 też polecam,bo silniki niemal wieczne,jak troche o niego zadbasz. 2litry odradzam ze względu na małą moc jak na 1.5tony masy auta. Chyba że nie masz zamiaru się ścigać,palić gumy itd. TDS-y są szczególnie wrażliwe na temperaturę,uszczelki i głowice nie wytrzymują,ale moc i moment obrotowy w porządku. <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 racja co do renowki to niebo a zmiemia w poruwnaniu do bmw :twisted: mialem tylko na mysli to ze przez to ochydne auto (renault) nieprzepadam za dieslem ale 540 to musi byc cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilii Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 dzieki za porade sąsiad ma starą 524td i w zime ma straszne problemy teraz cieszko trafic elegancki motor a co do dzwieku jest ok pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxnexus Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 dzieki za porade sąsiad ma starą 524td i w zime ma straszne problemy teraz cieszko trafic elegancki motor a co do dzwieku jest ok pozdrawiam ja mam 525tds , powiem Ci , ze moc jest troszki za mala, ale fakt, ze jesli nie chcesz sie scigac to w zupelnosci wystarczy, tylko pompa wtrysku na 90% do regeneracji, ja jestem przed ta operacja, auto kupilem z wychechlana juz, ale za to reszta miodzio <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUFEL Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 moim zdaniem w E34 z silnikow benzynowych warte uwagi sa V8 ---> 3.0 albo 4.0 sa zajebiscie elastyczne,dysponuja zajebistym momentem ok. 400 Nm/4500obr. dla prownania diesel (525TDS ma max. ok.250-260Nm/2200obr.) Przy modelu 540i mozesz spodziewac sie nawet 6 biegowej skrzynki pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Panowie panowie - silnik 2,5 TDS wg mojej (i wielu innych) opinii jest jednym z najlepszych (o ile nie najlepszym) silnikiem diesla ze sprężarką w swojej klasie. Opinie o wyższości benzyniaków nad dieslami w obecnych czasach są już nieaktualne. Deliberować na ten temat można miesiącami, a i tak nic nie ustalimy. O diesla trzeba bardziej dbać niż o benzyniaka, a zalety obu najlepiej poznać z autopsji. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speede Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Panowie panowie - silnik 2,5 TDS wg mojej (i wielu innych) opinii jest jednym z najlepszych (o ile nie najlepszym) silnikiem diesla ze sprężarką w swojej klasie.Opinie o wyższości benzyniaków nad dieslami w obecnych czasach są już nieaktualne. Deliberować na ten temat można miesiącami, a i tak nic nie ustalimy. O diesla trzeba bardziej dbać niż o benzyniaka, a zalety obu najlepiej poznać z autopsji. Pozdr. <brawo> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilii Opublikowano 17 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 dzieki napewno to bedzie bmw tyl naped nie inny przednie są od skrecania a nie od napedzania i musi byc naj mniej 6 tlokow mam do kupienia e -34 2500 elegancki 24zaworki 93 rok idealny i czy ten motor jest ok do tej masy bo ja mam e-30 150km i tez daje rade ale jest za male Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 dzieki napewno to bedzie bmw tyl naped nie inny przednie są od skrecania a nie od napedzania i musi byc naj mniej 6 tlokow Dokładnie tak <bmw_2> mam do kupienia e -34 2500 elegancki 24zaworki 93 rok idealny i czy ten motor jest ok do tej masy bo ja mam e-30 150km i tez daje rade ale jest za male Jeśli oczekujesz wrażeń większych niż w E-30 150KM to obawiam się, że możesz byc zawedziony... E-34 jest dużo większe i cięższe - do śmigania potrzbujesz przynajmniej 3.0 Pozdr. bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2007 ja miłem poprzednio 320 e30 teraz kupiłem e34 2.0 ale troszke załuje myśle że takie e34 z 3.0 to jusz frajda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waszka Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 http://forum.maxbimmer.pl/-vt4788.htm#39199 a moze chcesz cos takiego!!!! Przy oszczednej jezdzie 7 l na 100 km pozdro <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi