Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

witam jakie bmw poradzcie

Rekomendowane odpowiedzi

osobiscie niewidze bmw jako disla ale kazdy ma rozne opinie jezdzilem rok czasu renault z silnikiem 2.1 diesel i juz nie mogle sluchac tego dzwieku ale z benzynka zawsze mozna cos porobic z dieslem ma sie juz ograniczone mozliwosci :D no i benzynka jest mocniejsza :D pozdrawiam

ja mam 525 w tds-ie i jestem zadowolony, nie porównuj proszę diesla z renówki <bmw_4> , do 6-ciu garów z turbinką, bo i moc inna i gra pzryjemnie dla ucha . A co do mocy to o ile 2,5 litrowa rzędowa szóstka w benzynie ma jej więcej, 1,8 raczej nie :mrgreen:

pozdro bmw_beer

Popieram ENZO i na pewno będę Ci zazdrościł. 540 manual :twisted: 535 też polecam,bo silniki niemal wieczne,jak troche o niego zadbasz. 2litry odradzam ze względu na małą moc jak na 1.5tony masy auta. Chyba że nie masz zamiaru się ścigać,palić gumy itd. TDS-y są szczególnie wrażliwe na temperaturę,uszczelki i głowice nie wytrzymują,ale moc i moment obrotowy w porządku. <bmw>

dzieki za porade sąsiad ma starą 524td i w zime ma straszne problemy teraz cieszko trafic elegancki motor a co do dzwieku jest ok pozdrawiam

ja mam 525tds , powiem Ci , ze moc jest troszki za mala, ale fakt, ze jesli nie chcesz sie scigac to w zupelnosci wystarczy, tylko pompa wtrysku na 90% do regeneracji, ja jestem przed ta operacja, auto kupilem z wychechlana juz, ale za to reszta miodzio <bmw_3>

moim zdaniem w E34 z silnikow benzynowych warte uwagi sa V8 ---> 3.0 albo 4.0 sa zajebiscie elastyczne,dysponuja zajebistym momentem ok. 400 Nm/4500obr. dla prownania diesel (525TDS ma max. ok.250-260Nm/2200obr.) Przy modelu 540i mozesz spodziewac sie nawet 6 biegowej skrzynki :D pozdro...

Panowie panowie - silnik 2,5 TDS wg mojej (i wielu innych) opinii jest jednym z najlepszych (o ile nie najlepszym) silnikiem diesla ze sprężarką w swojej klasie.

Opinie o wyższości benzyniaków nad dieslami w obecnych czasach są już nieaktualne. Deliberować na ten temat można miesiącami, a i tak nic nie ustalimy.

O diesla trzeba bardziej dbać niż o benzyniaka, a zalety obu najlepiej poznać z autopsji.

Pozdr.

Panowie panowie - silnik 2,5 TDS wg mojej (i wielu innych) opinii jest jednym z najlepszych (o ile nie najlepszym) silnikiem diesla ze sprężarką w swojej klasie.

Opinie o wyższości benzyniaków nad dieslami w obecnych czasach są już nieaktualne. Deliberować na ten temat można miesiącami, a i tak nic nie ustalimy.

O diesla trzeba bardziej dbać niż o benzyniaka, a zalety obu najlepiej poznać z autopsji.

Pozdr.

<brawo>

dzieki napewno to bedzie bmw tyl naped nie inny przednie są od skrecania a nie od napedzania i musi byc naj mniej 6 tlokow mam do kupienia e -34 2500 elegancki 24zaworki 93 rok idealny i czy ten motor jest ok do tej masy bo ja mam e-30 150km i tez daje rade ale jest za male

dzieki napewno to bedzie bmw tyl naped nie inny przednie są od skrecania a nie od napedzania i musi byc naj mniej 6 tlokow

Dokładnie tak <bmw_2>

mam do kupienia e -34 2500 elegancki 24zaworki 93 rok idealny i czy ten motor jest ok do tej masy bo ja mam e-30 150km i tez daje rade ale jest za male

Jeśli oczekujesz wrażeń większych niż w E-30 150KM to obawiam się, że możesz byc zawedziony... E-34 jest dużo większe i cięższe - do śmigania potrzbujesz przynajmniej 3.0

Pozdr. bmw_beer