smok Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 Witam was,jestem tu nowy,ale nie oto tu chodzi...mam do was pytanie i jesli ktos zna odpowiedz to bede bardzo wdzieczny.Otoz chodzi mi o to jak mozna wizualnie poznac,odroznic silnik m43 318 od m43 316?.Czy one sie czyms roznia z wygladu?czy jest to nie mozliwe aby zwykly laik taki jak ja odroznil je?.jesli moze macie jakies zdjecia tych szczegolow to mile widziane.z gory dziekuje za opd.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 różnią się średnicą cylindra :wink: a sprawdzisz chyba tylko po numerach silnika. Jest gdzieś w necie strona na której wbijasz ostatnie 7 cyferek i masz dokładny opis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 15 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 VIN - vehicle identifivation number, to nie numer silnika tylko nadwozia jezeli silnik nie byl wymieniany mozesz sprawdzic w Vin dekoderze poszukaj na forum wizualnie przyznam ze nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smok Opublikowano 15 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2007 ok panowie to powiedzcie mi gdzie mam szukac tego nr na silniku,i gdzie tu mam ten nr.? Baureihe: E36 Fahrzeugtyp: 318i BMW-Typschlüssel: CA91 Motor: M43 Karosserie: Limousine Katalogausfürung: Europa Lenkung: Links Getriebe: Manuell Produktion: 02/1994 Füllmengen für die BJ von 01.08.1993 bis 31.08.1995 Motor M43: 4.00 Liter Öl Getriebe S5D 250G (Manuell): 1.10 Liter Öl Differenzial: 1.10 Liter Öl Bremsflüssigkeit: 1.00 Liter Kühlwasser mit/ohne Klima: 6.30/6.10 Liter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek75 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 z tego co widać to masz motor 1.8. Pod warunkiem że nie był wymieniony na inny. Pozdrawiam <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smok Opublikowano 16 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 tyle to i ja wiedzialem z tego vin,ale jak to ma sie do rzeczywistosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi