Zayec Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 mozecie mi opisac ten silnik?mianowicie spalanie,awaryjnosc,itd.ceny za fanty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waszka Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 siema posiadam taki silnik i jezdze 2 lata jak odpukac oprocz klocków i oleji nic nie wymienialem. Jezeli chodzi o spalanie to przy oszczednej jezdzie 7 litrów na 100km a jak chcesz poszalec to ok 12-14 l na 100 zobacz http://forum.maxbimmer.pl/-vt4788.htm#39199 <bmw_2> pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 koledze chodziło o 2,5 TD a nie TDS.... ja mam bumcie z 2,5td i generalnie bardzo sobie chwalę choć właśnie mam jakiś kłopot z nią i zaraz założę wątek z prośbą o poradę, ale teraz do rzeczy: spalanie (zaznaczam że mam bardzo ciężką nogę i automat): miasto 10-11l/100 trasa (ostre deptanie) 8-8,5l/100 trasa (spokojna jazda 6-6,5l/100 autostrada (średnia prędkość 176km/h(!!!) na odcinku 200km) ok 10l/100 autostrada (śr. pręd. 130) ok 7l/100 przeglądy: oleju wchodzi ok 7litrów więc jest to spory wydatek, filtry też nie są tanie, zawieszenie świetnie sobie radzi z naszymi drogami więc tutaj nie powinny nas czekać jakies niespodzianki. jeśli chodzi o awaryjność to zrobiłem nią tylko 10tys km więc ciężko mi się wypowiadać. silnik 2,5td jest wg mnie godny polecenia (choć moja następna bumcia będzie z 3.0d) przyspieszenie do 100km/h nie jest porywające (trochę poniżej 9s) za to fantastyczna elastyczność przy wysokich prędkościach sprawia że wyprzedzanie to przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi