MateuszE39 Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Witam ! Problem jest następujący otóż kiedy sobie jadę i chce przysłowiowo dać w sandał do dechy to tak ją muli że ledwo co przyspiesza Ale jak odpuszczę odrobinę pedał gazu to wyrywa jak z katapulty Może ktoś z was miał taki problem Proszę was o pomoc Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Do sprawdzenia przepływka, sondy lambda. Miałem to samo i okazała się jedno i drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszE39 Opublikowano 15 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Do sprawdzenia przepływka, sondy lambda. Miałem to samo i okazała się jedno i drugie. Sondy były robione i na inpie obie pracują prawidłowo , przeplywka nie wiem jakie powinna mieć wartości gdybyś podał wartości to sprawdzę , bo błędów żadnych nie ma , zastanawiam się jeszcze nad lewym powietrzem Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 @MateuszE39 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=60671 proszę, tutaj powinno coś być. Często jest pęknięta guma za przepływomierzem i idące od niej przewody: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszE39 Opublikowano 15 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 [mention=23459]MateuszE39[/mention] http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=60671 proszę, tutaj powinno coś być. Często jest pęknięta guma za przepływomierzem i idące od niej przewody:Sprawdziłem to i psikalem Polakiem po całej gumie i d***a blada szczelna jest Tak jakby za dużo powietrza dostawała jak gazu się ujmie to idzie tak jak powinna Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid111 Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Sprawdź zawór DISA czy działa prawidłowo, klapka po odpaleniu auta powinna być zamknięta(skracać długość dolotu) po przekroczeniu 4tyś obr. ? otwierać sięWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 1 godzinę temu, dawid111 napisał: Sprawdź zawór DISA Gdzie w M52B20 jest zawór disa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid111 Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Gdzie w M52B20 jest zawór disa?A nie ma ? Myślałem, że jest Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudix-R1 Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Jak to jest m52b20tu to ma zawór disa, tylko jak się do niego zagląda w czasie pracy silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid111 Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Można tez sprawdzić działanie samej membrany poprzez wyciągnięcie, zamknięcie klapki i przytrzymanie tego zaworka co tam się znajduje Lub jakimś programem sprawdzić sterowanie się da ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Przeciez napisal ze m52b20 a nie m52tub20. A na luzie jak dasz w podloge to sie wkreca normalnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudix-R1 Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Przed chwilą, Xaime91 napisał: Przeciez napisal ze m52b20 a nie m52tub20. A na luzie jak dasz w podloge to sie wkreca normalnie ? Sorry, nie doczytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszE39 Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Sorry, nie doczytałem Tak , tylko podczas jazdy wcisnęła mu np na 5 biegu to jakby zawalał się powietrzem jak odpuszczę gaz to wyrywa odrazu Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszE39 Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Tak , tylko podczas jazdy wcisnęła mu np na 5 biegu to jakby zawalał się powietrzem jak odpuszczę gaz to wyrywa odrazu Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu TapatalkaPanowie mam pytanie Czy czujnik temperatury powietrze w dolocie ma wpływ na ten mój problem ? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Tego nie wiem. Ale jesli zle pokazuje to jak najbardziej nalezalo by go wymienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszE39 Opublikowano 18 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Tego nie wiem. Ale jesli zle pokazuje to jak najbardziej nalezalo by go wymienic Jest błąd w inpie więc napewno źle pokazuję Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszE39 Opublikowano 18 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 A i panowie tak pomyślałem czy przepustnica może mieć wpływ na to a raczej jej zabrudzenie ? Bierzemy wszystko pod uwagę dodaje też zdjęcie świec może to pomoże w rozwiązaniu Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Wyciągnij przepustnicę i ją przeczyść. 4 śrubki i obejma do gumowego węża. z tego co pamiętam. Czujnik wymień, a świece ja sam wymieniam co 15tys km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Podepne sie pod temat. W moim m52b20 mam podobnie. Raz jest ok raz zamula na wysokoch obrotach. Nie ciagnie rowno. Wymieniony czujnik polozenia walka rozrz bo taki byl blad. Nie mozna ruszyc bardziej "energicznie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszE39 Opublikowano 18 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Podepne sie pod temat. W moim m52b20 mam podobnie. Raz jest ok raz zamula na wysokoch obrotach. Nie ciagnie rowno. Wymieniony czujnik polozenia walka rozrz bo taki byl blad. Nie mozna ruszyc bardziej "energicznie". Kolega u mnie idzie równo tylko jak w duszę do dechy to tak jakby za dużo powietrza albo paliwa ale troszkę ujmę pedał gazu to wysadza jak z katapulty tak jakby zalewało go albo coś Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 to powiem Ci że mam podobnie, jak dam gaz do dechy to mam mula, jak przyspieszam delikatnie idzie lepiej (jezeli o to chodzi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszE39 Opublikowano 18 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 to powiem Ci że mam podobnie, jak dam gaz do dechy to mam mula, jak przyspieszam delikatnie idzie lepiej (jezeli o to chodzi)Kurde trafiłeś ! Masz na to jakiś pomysł ? Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudix-R1 Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Mam rozwiązanie bo też nie jestem zadowolony z b20........... trzeba swapa zrobić na b28 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 wiesz co.... powiem Ci że lepiej się wkręcało moje m20b20 a miało 30 km mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Może kat zapchany? Kończą się pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi