cziko Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Dziś wystartowałem do diagnozy czemu w moim gnieździe od haka 13 pin jak to mówią niemieckim/zachodnim/ kempingowym 3 piny nie działają. Rozkręcam wtyczkę a tam 3 są nie połączone- brak przewodów do nich. Czyli BMW zrobiło gniazdo "nowoczesne" ale wybrakowane- wstyd !!! W dzisiejszych czasach montaż 7 pin to krok milowy do tylu. I teraz tak te 3 piny odpowiedzialne są za: Pin 10 zasilanie po włączeniu zapłonu Pin 11 masa dla zasilania po zapłonie Pin 12 połączenie z modułem przyczepy czy wszystkie żarówki są ok. Najbardziej mi chodzi o zasilanie po zapłonie gdzie się podłączyć? - na tym przewodzie 2.5mm będzie działać lodówka non stop. Masa to pod aku dam, a test żarówek nie jest mi aż tak potrzebny ale podłożyć można jak wiele roboty nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi