Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

bmw nie pali e 30 316

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam powazny problem z moja bmka siedze juz przy niej kilka dni i dalej nie wiem co jest grane. iskra jest paliwo wtryskiwacze podaj a nie chce silnik zapalic.Cisnienie na cylindrach ma nie mam pojecia co jeszce moze jej dolegac.Na krotko w sensie jak jej dawkuje paliwo w kolektor to sie cos tam odezwie ale tylko wtedy.Acha nie wiem czy tak ma byc czy nie pompa paliwa zaczyna pracowac w momecie gdy zaczynam krecic, wlasnie nie wiem czy nie powinna zaczac pracowac po przekreceniu zaplonu. hellp pytanie_bmw

Witam mam podobny problem najpierw padło zasilanie pompy paliwa jak sie z tym uporałem to teraz nie moge odpalić . Może ktoś wie gdzie mam szukać dalej , jest iskra paliwo też jest , bo mi nawet świece zalewa . Jak odepne przepływomierz to odpali na troszke dłużej ( 4/7 sekund ) i kiszka jak podłącze przepływke to wogule nie pali . Podmieniłem przepływke i to samo . Jak prubóje odpalić z gazem to czasami zagada ale tak jak by nie na wszystkich darach a z rury strasznie dymi na niebiesko zapach spalin jakby trabi przemknoł za plecami , już nie wiem gdzie szukać przyczyny tych objawów . Może ktoś sie już borykał z takimi objawami . Może to wina krokowca jak tak myślicie to gdzie on jest w silniku M10 jak wygląda . Wszystkie rady i sugestie sprawdze osobiście . Dzięki i pozdrowionka

no aliwko na listwe dochodzi nawet wyciagalem cala listwe z wtryskami i krecilem silnikiem wtryski podaja paliwko iskra jest jak nalezy, mozliwe zeby rorzad sie rzestawil

i nic nie byloby slychac?? musze jeszce zaplon sprawdzic wlansie sie zbieram na warsztat zobazymy co bedzie

Witam mam podobny problem najpierw padło zasilanie pompy paliwa jak sie z tym uporałem to teraz nie moge odpalić . Może ktoś wie gdzie mam szukać dalej , jest iskra paliwo też jest , bo mi nawet świece zalewa . Jak odepne przepływomierz to odpali na troszke dłużej ( 4/7 sekund ) i kiszka jak podłącze przepływke to wogule nie pali . Podmieniłem przepływke i to samo . Jak prubóje odpalić z gazem to czasami zagada ale tak jak by nie na wszystkich darach a z rury strasznie dymi na niebiesko zapach spalin jakby trabi przemknoł za plecami , już nie wiem gdzie szukać przyczyny tych objawów . Może ktoś sie już borykał z takimi objawami . Może to wina krokowca jak tak myślicie to gdzie on jest w silniku M10 jak wygląda . Wszystkie rady i sugestie sprawdze osobiście . Dzięki i pozdrowionka

zobacz , czy czasami nie pomyliłeś kolejności kabli :wink: bez przepływki auto odpala w trybie awaryjnym i dlatego tak dymi śmierdząco :wink:

PIT jak coś to mam na podmiankę kopułkę palec i kompa , możemy posprawdzać :D

Witam mam powazny problem z moja bmka siedze juz przy niej kilka dni i dalej nie wiem co jest grane. iskra jest paliwo wtryskiwacze podaj a nie chce silnik zapalic.Cisnienie na cylindrach ma nie mam pojecia co jeszce moze jej dolegac.Na krotko w sensie jak jej dawkuje paliwo w kolektor to sie cos tam odezwie ale tylko wtedy.Acha nie wiem czy tak ma byc czy nie pompa paliwa zaczyna pracowac w momecie gdy zaczynam krecic, wlasnie nie wiem czy nie powinna zaczac pracowac po przekreceniu zaplonu. hellp

M10 czy M40 :?: :?: