maciek-bmw320 Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Potrzebne opinie co do zagazowania 2,0l 6 garków ponoć można 2 generacji zwykłą instalację lub sekwencja Co byście proponowali w miarę dobrej kasie? (pytanko na prośbę kolegi) <bmw> nic nie zastąpi benzynki <bmw> Pozdro <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Osobiście jestem za benzynka nie wiem czemu ale jakos tak uraza mnie ciagnie do gazu (bez skojazen w rodzinie nie mam zydkow ). Dosyc czesto byly opinie na ten temat juz na forum poszukaj moze jakis temat akurat znajdziesz a sam sie niestety nie wypowiem pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzussmen Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Z mojego doświadczenia tylko sekwencja ale nie ma sensu wsadzać instalacji za 40% wartości auta. Ja miałem 2 generacje i wywaliłem to z auta bo więcej kłopotów niż oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Jest nie jest sens, zależy ile się jeździ.... Ja w sumie założyłem instalację za 33% wartości auta i nie załuję, bo po 15tys mam już ponad 2000zł oszczędności. Jak coś to dokładnie tylko sekwencja, bo jeden strzał i masz koszt sekwencji. W Radwanicach w BRC proponowali mi instalkę jakąś Polską na podzespołach włoskich za 3600zł i z tego co mówili gazownicy to reklamacji na to nie mieli a chyba nawet jeden z gazowników ma na tej instalce zagazowaną swoją e36 właśnie 320. Będziesz w okolicy to podjedź do Radwanic popytaj osobiście, kontakt : www.ekoalma.pl Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-bmw320 Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Jest nie jest sens, zależy ile się jeździ....Ja w sumie założyłem instalację za 33% wartości auta i nie załuję, bo po 15tys mam już ponad 2000zł oszczędności. Jak coś to dokładnie tylko sekwencja, bo jeden strzał i masz koszt sekwencji. W Radwanicach w BRC proponowali mi instalkę jakąś Polską na podzespołach włoskich za 3600zł i z tego co mówili gazownicy to reklamacji na to nie mieli a chyba nawet jeden z gazowników ma na tej instalce zagazowaną swoją e36 właśnie 320. Będziesz w okolicy to podjedź do Radwanic popytaj osobiście, kontakt : www.ekoalma.pl Pozdrawiam [ Dodano: 12 Maj 07, 20:27 ] Dzięki A ty gdzie zakładałeś swoją? Jakiej jest firmy? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 Swoją zakładałem właśnie w Radwanicach. Instalkę mam w pełni sekwencyjną firmy BRC self sequent 56, zapłaciłem za nią 4700zł, ale tak jak już pisałem była tez do wyboru jakaś polska na włoskich podzespołach i taką miał założoną do siebie jeden z tamtejszych gazowników i ta tańsza była za 3600zł Sam zdecydowałęm się na droższą bo ta niby była już przetestowana przez nich i montowana w przeróżnych dużych silnikach i hulała bezproblemowo. A teraz coś o samej jeździe na gazie. Generalnie jestem bardzo zadowolony z tej gazowni, na ponad 14tys km spaliła mi średnio 12.1l/km przy jeździe 60/ 40 - miasto/trasa, jeżdżę raczej dynamicznie, czasami dokręcając nawet do tych 5tys obrotów. W sumie nie ma różnicy między gazem a benzyną, przynajmniej ja jej nie czuję, a gazownia jeździ praktycznie bezobsugowo. Gwarancja jest na to BRC 2 lata lub 50tys km Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 ja siedze właśnie w instalacjach gazowych i polecam sekwencje ponieważ jest tam lolektor ssacy plastikowy i po strzale zwygłego gazu może go rozwlic! ale wybór należy do ciebie! ins. sekw. ok. 2900 bo ma 6 garów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 ja siedze właśnie w instalacjach gazowych i polecam sekwencje ponieważ jest tam lolektor ssacy plastikowy i po strzale zwygłego gazu może go rozwlic! ale wybór należy do ciebie! ins. sekw. ok. 2900 bo ma 6 garów! Właśnie o to chodzi, klektor plastikowy, do tego przepływkę może szlag trafić i zapewne kilka innych rzeczy o których w tej chwili nawet nie myślimy. Ale co najważniejsze dla mnie, to podczasz redukcji np przy wyprzedzaniu masz spokojną głowę że wyprzedzisz i pojedziesz dalej a nie że strzeli Ci gaz w połowie TIRa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi