Xaime91 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Ja dla swietego spokoju wymienilem wszystkie 7szt. Po demontazu wozka 3 wypadly same z siebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawirax Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 I d***a wymieniłem dyfer i dalej puka , jedyny plus to lepsze przełożenie dyfra lepiej się zbiera , ale puka dalej takie głuche puknięcia dudnienia najmocniej i najgłośniej je słychać jak szarpie gazem na niskich biegach , wtedy są słyszalne jak by coś tłukło, skończyły mi się pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawirax Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Dnia 2.06.2017 o 22:57, Xaime91 napisał: Ja dla swietego spokoju wymienilem wszystkie 7szt. Po demontazu wozka 3 wypadly same z siebie Po zdemontowaniu dyfra miałem wszystkie na wierzchu ale są one w idealnym stanie jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 na kanale wejdz pod auto i niech ktos na zaciagnietym recznym probuje ruszac i ja obstawiam ze bd pokac na laczeniu walu ze skrzynia lub na polosiach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawirax Opublikowano 4 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 5 godzin temu, Kandyn napisał: na kanale wejdz pod auto i niech ktos na zaciagnietym recznym probuje ruszac i ja obstawiam ze bd pokac na laczeniu walu ze skrzynia lub na polosiach. To już zostało sprawdzone i dopada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawirax Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Dnia 4.06.2017 o 02:22, Kandyn napisał: na kanale wejdz pod auto i niech ktos na zaciagnietym recznym probuje ruszac i ja obstawiam ze bd pokac na laczeniu walu ze skrzynia lub na polosiach. Jednak miałeś rację , wali poducha słynna dziewiątka , przeprowadziłem próbę w kanale z kolegą i zrobiłem tak jak pisałeś jeszcze raz i ewidentnie wali poducha nr 9 , a niby poducha wyglądała na całą a tuczę w sobotę będę wymieniał i dam znać jak chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
linu666 Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Ale co to za 9 jest? Ja mam podobnie u siebie. Automat. Jak wbijam R to czasami słyszę jakieś stuknięcie i niby wszystko sprawdzane i jest git. A ja nie lubię jak tak coś mnie wk...wia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Linu u ciebie moze byc to co u mnie czyli wszystko wymienione (troche na nowe, troche na uzywke) a dalej stuka. To moga byc zsumowane luzy calego ukl. napedowego ktore daja taki efekt. Jawirax sprawdz od razu stan pozostałych tulei wózka bo moze sa tez w nie najlepszym stanie.Wysłane z mojego LG-D410 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawirax Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Pozostałe sprawdzone już hardkorowo i są całe tylko ta dziewiątka Tłucze, dam znać w sobotę po wymianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawirax Opublikowano 13 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 12 godzin temu, linu666 napisał: Ale co to za 9 jest? Ja mam podobnie u siebie. Automat. Jak wbijam R to czasami słyszę jakieś stuknięcie i niby wszystko sprawdzane i jest git. A ja nie lubię jak tak coś mnie wk...wia To jest nr tulei z katalogu REAL OEM : http://i.imgur.com/bdaI8pA.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawirax Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 I padaka wymieniłem wszystkie tuleje metalowo gumowe FEBI te mocujące DYFER trzy sztuki i dalej to samo, ma ktoś jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 wiedziałem ze tak będzie przyzwyczaj sie po prostu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawirax Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 hehe , nie ma takiej opcji , niestety wkurza mnie to strasznie, , musi być gdzieś przyczyna, czytałem wiele postów i tematów na ten temat i tam walka była niesamowita wymieniano skrzynie dwumas itp i dalej tłukło , masz jakieś inne pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudix-R1 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 (edytowane) Często w e46 i e36 pęka przy podłodze mocowanie tylnego wózka , może to powoduje te stuki. Trzeba wspawać wtedy wzmocnienia. Poniżej przykładowe zdjęcie wspawanego wzmocnienia Edytowane 17 Czerwca 2017 przez Rudix-R1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawirax Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Rozumiem, przy zdjęciu dyfra było widać że tam przy tych mocowaniach podłoga jest cała nawet nie ma żadnych pęknięć farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawirax Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 (edytowane) Byłem w garażu ,Poszarpane następny raz porządnie na ręcznym z biegu ,żadne tuleje gumy nie walą i nie wykazują luzów ,jedynie jak dotykam podczas mocnego szarpania dyfra jego spodu czuć uderzania w nim czy tak ma być ? Edytowane 17 Czerwca 2017 przez jawirax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 moze byc ze dyfer, moze krzyzaki, moze skrzynia moze dwumas moze moze moze a pewnie i tak 90% dyfrów na rynku wtórnym jest rozklekotanych wiec wymiana nie musi sie okazać skuteczna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawirax Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Spoko, rozumiem , trudno będę jeździł aż coś nie pierdyknie, może jak się coś mocniej wyrobi to będzie można to zdiagnozować , dzięki za rady . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid111 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Spoko, rozumiem , trudno będę jeździł aż coś nie pierdyknie, może jak się coś mocniej wyrobi to będzie można to zdiagnozować , dzięki za rady .Ja już jeżdżę tak rok czasu i jeszcze nic nie walnęło Tak jak Xaime napisał, możesz wszystko wymienić i nadal będzie stukać. To jak szukanie igły w stogu siana Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawirax Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Rok ? skromnie hehe ja juz ponad 1.5 jezdze tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawirax Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Z takim łupaniem ? https://www.youtube.com/watch?v=kKh4ynI4SlM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tricz Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Mam to samo. Głuche skutki w tyle auta. Wymieniłem już tuleje (9), wymieniałem również półosie na takie bez luzów. Dyfer zmieniał poprzedni właścieciel bo też z tym walczył. Na to chwilkę dałem już sobie z tym spokój. Myślałem, że Twój temat pomoże rozwiązać problem ale widzę, że stanąłeś w tym samym miejscu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawirax Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 No stoję jak coś się ruszy dam znać , na razie zapierdzielam autem ostro ja ma się coś sypnąć to niech się sypnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 23 godziny temu, jawirax napisał: Z takim łupaniem ? https://www.youtube.com/watch?v=kKh4ynI4SlM Domladnie tak jak chcesz to sie ustawimy na wro i wymienimy gluchymi stukami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi