Wojtas Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Witam . Potrzebuje jakiś info na temat swapa do E30 silnika z M5 E34. Mam nadwozie E30 coupe 88 ładne, układ hamulcowy i przeniesienia napędu od 325i e30 oraz rozbitą M5 e34 315 KM. Chcę z tego zrobić jedno. Wiem że na jakiejś stronce niemieckiej były tips'y do różnych swapów E30 co i jak,ale już nie pamiętam. Poszukuje jakiś linków albo info żeby uprościc sobie jakże trudne te zadanie. Dla osób które przyczynią sie do mojej misji w sposób pozytywny ufundowałem nagrodę w postaci przejażdżki tym wynalazkiem. HELP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 pwoie mci tak ze hamulce z 325i na silni kz M5 nei dadza rady :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 pwoie mci tak ze hamulce z 325i na silni kz M5 nei dadza rady :mrgreen: Tak z ciekawosci zapytam czemu nie dadza rady ? za duza masa silnika czy w czym problem ? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Jakiś rok temu była na allegro wystawiona czarna E30 z silnikiem m5, zadaj pytanie na streetracing.pl, albo mpwr, może znajdziesz właściciela.A sama idea budowy takiego autka jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 tu masz E30 z S38 na pokładzie http://wp1016621.wp027.webpack.hosteurope.de/fotost/f01493/f01493.htm http://www.behindmatrix.com/e30/fotost/f01067/f01067.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 KOSA zrobił robote. Już z tych fotek widać. Tunel powiększony , chłodnica własnej roboty spasowana ,wiatrak el. z przodu( już mam taki sam z czujnikami i uchwytami) -tu ciekawostka zdemontowałem go z oryginalnej e24 jakaś sportowa wersja,zamiast wisco miała,o łapie silnika to wiedziałem.No, ciasno bedzie. Ale widziałem jeszcze jakieś dokładne instrukcje na niemieckiej stronie krok po kroku co i jak , także do M30B35 w budzie e30. Rozglądam sie dalej. PS. U nas w okolicach Bolesławca na lotnisku w Krzywej jest zlot w tą niedziele. Miesiąc temu było ok. 200 aut. Zapraszam memberów tej grupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 m30b35 do e30 to mogę dowiedzieć sie wszystkiego, ale ty chcesz S38 to nie jest M88, ?? Moge się mylić Wiem tez że trzeba by było tez miske przerabiać na jakiś tam dziwny sposób jak sie uda to bedzie cos takiego : (M50 twin turbo :twisted: http://www.rmotorsport.com/saku/BMW_M50_tbo_0_210.mpg ) jak znasz niemiecki to w tym fotostory masz kontakt mailowy: http://wp1016621.wp027.webpack.hosteurope.de/fotost/f01338/f01338.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 12 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2007 S38 mam . Taki sam jak gość pakuje do tej kombi z Twojego linka. Bardzo mi sie ta stronka przyda. Jesteś laureatem mojego konkursu! .hehe. W misce trzeba wyciąć miejsce na belke pod silnikiem i pospawać taki mostek. No to już dosyć dużo wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzo Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2007 pwoie mci tak ze hamulce z 325i na silni kz M5 nei dadza rady :mrgreen: Tak z ciekawosci zapytam czemu nie dadza rady ? za duza masa silnika czy w czym problem ? :wink: Wedlug mnei za slabe, szybko sie koncza, zwlaszcza przy ostrej jezdzie na krete jdrodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi