Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

SWAP E30 318 -> S52B36 od M5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Potrzebuje jakiś info na temat swapa do E30 silnika z M5 E34. Mam nadwozie E30 coupe 88 ładne, układ hamulcowy i przeniesienia napędu od 325i e30 oraz rozbitą M5 e34 315 KM. Chcę z tego zrobić jedno. Wiem że na jakiejś stronce niemieckiej były tips'y do różnych swapów E30 co i jak,ale już nie pamiętam. Poszukuje jakiś linków albo info żeby uprościc sobie jakże trudne te zadanie. Dla osób które przyczynią sie do mojej misji w sposób pozytywny ufundowałem nagrodę w postaci przejażdżki tym wynalazkiem. HELP.

KOSA zrobił robote. Już z tych fotek widać. Tunel powiększony , chłodnica własnej roboty spasowana ,wiatrak el. z przodu( już mam taki sam z czujnikami i uchwytami) -tu ciekawostka zdemontowałem go z oryginalnej e24 jakaś sportowa wersja,zamiast wisco miała,o łapie silnika to wiedziałem.No, ciasno bedzie. Ale widziałem jeszcze jakieś dokładne instrukcje na niemieckiej stronie krok po kroku co i jak , także do M30B35 w budzie e30. Rozglądam sie dalej. PS. U nas w okolicach Bolesławca na lotnisku w Krzywej jest zlot w tą niedziele. Miesiąc temu było ok. 200 aut. Zapraszam memberów tej grupy.

m30b35 do e30 to mogę dowiedzieć sie wszystkiego, ale ty chcesz S38 to nie jest M88, ??

Moge się mylić

Wiem tez że trzeba by było tez miske przerabiać na jakiś tam dziwny sposób

jak sie uda to bedzie cos takiego :

(M50 twin turbo :twisted:

http://www.rmotorsport.com/saku/BMW_M50_tbo_0_210.mpg )

jak znasz niemiecki to w tym fotostory masz kontakt mailowy:

http://wp1016621.wp027.webpack.hosteurope.de/fotost/f01338/f01338.htm