TomaaL Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 witam wracalem wlasnie z domu do wrocka, po drodze zlapal mnie deszcz - 'nic to' pomyslalem i sunalem dalej przez koleiny pelne wody :wink: zajechalem na miejsce, przekrecilem kluczyk, zgodnie kliknely zamki - drzwi zamkniete; nazajutrz otwieram drzwi a tu niespodzianka - reszta zamkow zamknieta, ze w centralce sie grzebalem wczesniej tam najpierw zajzalem no i jakims sposobem do slupka dostala sie woda i zalala cala centralke, rozebralem, wysuszylem, wyczyscielm na tyle ile sie dalo, widac bylo ze w rogu od (chyba diody) odlutowala sie taka blaszka-precik, przylutowalem zamontowalem centrallke - wynik - z bagaznika i od pasazera moge sterowac zamkiem, drzwi od kierowcy i tyle od kierowcy dead, machnalem reka pomyslalem ze zwarice bylo i cos tam padlo w niej, kierowcy otwierac moge sam z kluczyka - trudno na nastepny dzien - dzisaj, otworzylem samochod nic nie podejrzewajac brutalnej zasadzki :mrgreen: , ze ziomki jechali ze mna recznie otworzylem od pasazera - tyl przod sie otworzyl- ok zajechalismy, zamykac chcem a tu lipsko, centralka juz nie zareagowala na zamkiecie z bagaznika czy z drzwi, wcisnac 'pipkow' nie mozna - silowniki zablokowane, kombinowalem z ta centrlaka, ze stara centralka(tez najwyrazniej uszkodzona), odlaczalem aku, bezpiecznik jest OK - 'pipki' nawet nie drgna :cry: wiem ze lepiej ze zablokowaly sie na otwartym niz zamknietym bo jest dostep do boczkow (ale stoi teraz 5cm od sciany pod budynkiem coby nikt nie mogl wejsc do samochodu od strony pasazera ale i tak wygladam przez okno co raz spogladnac na nia czy wszytko OK) ale wolalbym najpierw sprawdzic czy pojdzie z otworzeniem z inna centralka (wczesniej mialem taki przypadek ze sie zblokowaly na zamknietych drzwiach ale stara centralka jeszcze raz ostatni zadzialala i otworzyla drzwi, wymontowalem ja i recznie szlo juz wszystko) teraz sytuacja na odwrot :? potem kupilem nowa centrale i dzialalo do tego momentu czy ktos ma pomysl na odblokowanie silownikow zanim sie wezme za ich wymontowanie? jakby ktos we wrocku mogl swojej odstapic doslownie na odblokowanie tego dziadostwa to bylbym wdzieczny uklon_bmw i nawet browara bym postawil myslalem od razu zeby zamontowac nowa centralke na pilota, nowe silowniki i kable dac lub moze wykorzystac co sie da z oryginalnego zestawu, z allegro mozna kupic zestaw za ~100,- czy ktos wie gdzie we wrocku montuja te centralki i jaki jest koszto robocizny? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kresek Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 jezeli chcesz to mam caly centralny zamek moglo ci zrobic zwarcie na centralce i popalic silowniki i tak sie zatarly. mam caly orginalny smigajacy central z drugiej e30 takze jak chcesz to moge sprzedac. mieszkem 50 km od wrocka. moj numer 664735320 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi