Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

M10 gaźnik a M10 wtrysk

Rekomendowane odpowiedzi

PYTANIE : czy moge założyć M10 gaźnik do auta M10 wtrysk 318i. Chodzi o to że mam teraz na wtrysku z uszkodzonym blokiem i mam do kupienia m10 1.8 na gaźniku. Czy po przełożeniu kolektorów wszystko inne pasuje? czyli głowica i osprzęt. Albo kupie M10 na wtrysku. Kto ma pisać!

witam nasz uszkodzony blok to go wymień , a głowica od gaźnika ma kilka szczegułów kturymi sie różni np: rozstaw szpilek kolektorów , napęd pompy paliwa . Ja za uszczelke płaciłem 60 zł inne założyłem stare bo nie były uszkodzone a osłone rozrządu na silikon uszczelniłem . W tych silnilach demontaż dłowicy ma nizszy koszt bo nie ma potrzeby kupowania nowych śrub mocujących głowice tak jak to jest w M40 .Mnie robocizna i materiały wyszla 300 zł . Koszt silnika gaźnikowego 300zł . Goły silnik wyjmowaliśmy we trzech i dało rade , musisz pamiętać o ustawieniu koła zębatego i łańcucha w takim samym położeniu jak zdemowałeś bo inaczej popierdolą sie fazt rozrządu a wtedy to jest więcej roboty o wiele więcej , no chyba że dasz bryke do warsztatu to wtedy sie niczym nie martwisz .Powodzenia

Oki o to mi chodzilo. Swoją drogą jeszcze nie wiem czy głowica żyje bo nie rozebrałem tego. Jak wał wyszedł bokiem to jest rebus jak reszta. Dzięki wielkie już wiem na czym stoje .

[ Dodano: 13 Maj 07, 10:50 ]

No już kupiony m10 na wtrysku. A w głowicy jeden zawór sie skrzywił a pozatym gładzie na krzywkach już nie były nadające sie i taniej było qpić cały silnik+głowica. Teraz misja swap i w droge. Swoją drogą nie opłaca sie kupować za 400zł bloku i zakladać głowicy jak za 600-700 kupujesz wszystko do założenia.