g_t_r Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) Hej, prawdopodobnie mam zapchane katalizatory w E38 V8 730i. Auto ledwo jedzie (Vmax to 160km/h). Nie jestem w stanie jednak na 100% tego potwierdzic, nie ma innych bledow na kompie. Jedynym rozwiazaniem wydaje sie wspawanie rurek w ich miejsce o srednicy przelotu. Czy ktoś przerabiał usunięcie katów i wspawanie rurki w ich miejsce? Nie chcę bowiem kupować 2 nowych katów, kiedy nie mam potwierdzenia ze problem lezy po ich stronie. HELP!!! Bo auto nie ma już za bardzo siły jechac. Ktoś może zna jakieś katy uniwersalne, które mogą podejsc? Edytowane 2 Maja 2017 przez g_t_r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mp240 Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Cześć, podpytaj w tym sklepie te sa do silnika 4,4 tzn te dedykowali do mojej ale jeszcze nie zamontowałem dość szybko koleś odpowiada http://e-tlumiki.pl/katalizatory-uniwersalne/1431-katalizator-okragly-do-pojemnosci-5000ccm-euro-2.html tu masz go na alledrogo https://allegro.pl/uzytkownik/2515810/oceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzAkSs Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 po co ci kat wstaw x-pipe wywal katyu zostaw tłumiki i będzie cacy ładny dźwięk i cichy. u mnie w e38 był zatkany kat i wypadały zapłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mp240 Opublikowano 12 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2017 (edytowane) czaks bez urazy ale choćby po to żeby spełniać normy emisji spalin za chwile nasza wspinała dobra zmiana pewnie taką normę wprowadzi. W cenie X-pipe kupisz katy Edytowane 12 Maja 2017 przez mp240 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzAkSs Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Dnia 12.05.2017 o 20:56, mp240 napisał: czaks bez urazy ale choćby po to żeby spełniać normy emisji spalin za chwile nasza wspinała dobra zmiana pewnie taką normę wprowadzi. W cenie X-pipe kupisz katy to co oni wprowadzają a jak jest to dwie różne sprawy tak samo jak to co chcesz uzyskać robiąc wydech poza tym x-pipe nie kosztuje więcej jak 150zł ^^ na allegro a kat koło 450-600zł wiec jak w tej cenie masz x-pipe to chyba jest ze złota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzAkSs Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 a tak poza tym te katy uniwersalne można sobie do bagażnika wstawić jak patrzysz na normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mp240 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 hm nie wiem czytam co jest napisane w opisie ja nie mam w oku testera spalin ale jest napisane o spełnianiu normy euro 2 też nie obrażaj się czakss na mnie bo nie miałem zamiaru cię obrazić swoja wypowiedzią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g_t_r Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Mam pytanie w temacie katów, auto ledwo ma siłę się wtoczyć pod górkę jak opisywałem w 1 poście. Odkręciłem obie sondy lambda przed katalizatorami (więc jakieś tam ujscie spalin było), ale nic się nie zmieniło. Czy taki test jest wystarczający Waszym zdaniem zeby stwierdzic czy kat jest zatkany czy nie? Generalnie to w ogóle wydechu nie słychać. Fakt seria, ale jednak to 3.0 V8 to powinno walić jak z armaty z wydechu (głośność i wywiew spalin), a jak przykładam rękę, to może dmucha na 5tys obrótów jak z suszarki do włosów z ruskiego bazaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Możliwość jedna- wyciąć kata wstawić rurę i zobaczyć jak będzie lepiej to odp sama się pokaże w czasie jazdy. Jak brak różnicy to zrobisz jak uważasz z kątami albo montaż albo na handel. Wróżenie z fusów czy jest dobry czy nie gdy jest zamknięty. Ja w samochodzie żony też mam podobne objawy- mocy brak i dziwnie działa silnik (obroty w normie) tak jak by sie dusił. W przyszłym tygodniu robie to co opisałem wyżej - M43B19TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 25 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Ja w M57D30 wszystkie trzy wywaliłem, puszki zostawiłem Done at Dyziu (very good job). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g_t_r Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Wspawalem rurki. Auto odzyskalo pelna moc ale dzwiek jest wg. mnie kijowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi