NiCKOS Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 mam problem zastanawiam sie czy to nie wałek rozrządu kupiłem ostatnio m40 1,8 benzyna i mam pewna przypadłość silnik sie kręcił do 4500 obrotów może troszke wyżej stawiałem na uszkodzony wałek wytarty ale co do czego przyszło była pęknieta rura miedzy przepływką a ssącym silnik zaczał normalnie się kręcić ale denerwuje mnie jedna rzecz wrzucam jeden cisne gaz prawie do odciecia wrzucam dwa i jest frrryyy fryyyy traci moc dopiero jak mu spuszcze z gazu dodam jeszcze raz to zaczyna iść ..... mam istny zwierzyniec pod maską same ptaki jeden mi tu fryy fry i te słowiki z paska klinowego oszaleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Wymień filtr paliwa miałem coś podobnego ja mu gaz na max a on frrr i czarny dym z rury slaba mieszanka po 200 000 na orginalnym filtrze to troche kiepsko teraz silniczek fruwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 może hydrauliki nienadążają :lol: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiCKOS Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Filter jest cacy to jest jakby odcinało mu paliwo pewnie wałek wytarty i nie otwiera do końca zaworów .... [ Dodano: 8 Maj 07, 08:37 ] a powiedzcie mi bo mam komplet hydrauliki do silnika m43 i dźwigienki zaworowe wyglądaja o wiele lepiej jak w m40 chce zrobić małego swapa hydrauliki bo w sumie głowice są takie same tylko róznią sie przodem m40 napędzana paskiem a m43 łańcuchem i tylko front jest inny a chodzi mi dokłądnie o to że dźwigienki są w m43 na takich panewnicach i sie nie wycierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speede Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 wałek,dzwigienki,szmelc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi