Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Sprezynki do BILSTEINA B8

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pytalem ostatnio na forum i jednak nie dostalem pomagajacej zbytnio odpowiedzi,ale mniejsza, mam do zmiany amorki oraz chce moja bawareczke troszke przyglebic... ;D

ale znalazlem amorki BILSTEINA B8 i moje pytanie czy moge zazycic na nie jakies sprezynki 60/30 czy mniej wiecej cos takiego . Bym nie pytal bo na roznych sklepach internetowych pisza ze te amroki B8 mozna obnizyc do max 35 mm no i czy to taki tylko " chlyt marketindody " uklon_bmw

:) czy nie da rady takich sprezyn "wepchac "" tam ;) No i jakie sprezynki byscie polecali :) ? H&R by byly niezle ale troche kosztuja, a czy moze Waitec czy Einbach dobrze sie sprawdzaja ? moze tez JAMEX i GT Cupline czy cos takiego tez mozna zainwestowac... co sadzicie o tym ?

POZDRAWIAM SERDECZNIE i czekam na odpowiedzi,moze tym razem ktos bardzo pomoze ;) 8) <bmw_1>

Witam.

Pytalem ostatnio na forum i jednak nie dostalem pomagajacej zbytnio odpowiedzi,ale mniejsza, mam do zmiany amorki oraz chce moja bawareczke troszke przyglebic... ;D

ale znalazlem amorki BILSTEINA B8 i moje pytanie czy moge zazycic na nie jakies sprezynki 60/30 czy mniej wiecej cos takiego . Bym nie pytal bo na roznych sklepach internetowych pisza ze te amroki B8 mozna obnizyc do max 35 mm no i czy to taki tylko " chlyt marketindody " uklon_bmw

:) czy nie da rady takich sprezyn "wepchac "" tam ;) No i jakie sprezynki byscie polecali :) ? H&R by byly niezle ale troche kosztuja, a czy moze Waitec czy Einbach dobrze sie sprawdzaja ? moze tez JAMEX i GT Cupline czy cos takiego tez mozna zainwestowac... co sadzicie o tym ?

POZDRAWIAM SERDECZNIE i czekam na odpowiedzi,moze tym razem ktos bardzo pomoze ;) 8) <bmw_1>

No cześć

Ja u siebie w niebawarskim aucie mam aibachy pro. Zamiast obniżyć o 30 poszły w dół o jakieś 45-50mm. Nieźle. Fajnie się jeździ, ale wygody to już nie ma. Najlepsze do tych są springi bilsteiny b8!!!! lub koni sport/pro (lub coś podobnego).

Springi możesz znaleźć w necie.

Ja kupowałem różne rzeczy (do hamulców) w tym sklepiku

http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=90607

a ogólnie to poczytaj też tu:

http://eibach.com/cgi-bin/htmlos.exe/07288.1.060305185000010825

Jestem pod ich wrażeniem.

Z właścicielem można nawet miło pomailować, zna sie na rzeczy coś tam tuningował w rajdach więc doradzi to lub owo.

Jak już kupisz i zmienisz to daj znać i jakieś foty załącz.

Pozdrówka

A i sprężyny w bielsku-B. wysyłkowo (też jacyś tunerzy, czy od rajdów). Jak chcesz to mogę poszukać namiarów.

bmw_beer bmw_beer

No widzę, że kto szuka znajduje a kto pyta nie błądzi :)))

Z tych linek to sachsów nie znam i powiem szcerze nie słyszałem o nich nic na paru forach z tunerką. Z firm liczyły się bilstein, koni, H&R i eibach.

Zestaw bilsteina B5 power nie wiem co to. Powszechne na forum springi to B4, B6, B8, B10 i chyba B12. Sprężyny H&R to pewnie jakiś podstawowy KIT (bo nic o nich nie napisali) czyli lekka gleba (-30) i lekkie utwardzenie.

Jeżeli chodzi o amorki najlepiej się z tych linkowanych prezentowały B8. One jako jedyne z tych nadają się do dużej gleby bo:

-są krótsze !!!!

- mają regulcję twardości tłumienia,

- są regenerowalne.

B6 wspomniane w innym linku to amorki bardziej twarde niż seryjne B4 i przystosowane do normalnej zawiechy (długi skok kija w amorku).

Gdybym miał kasę i dwie beemy (jedna do swapowania i tuningu) to wybrałbym bezapelacyjnie B8 (4sztuki, trochę drogo)+ dobre sprężyny KONI lub eibach ew. H&R (tylko nie kity-30, ale sport (line)-60), lub komplety koni lub eibacha (amor+sprężyna)

Tyle, że wybór należy do ciebie, niestety :(((

Pozdrówka

wlasnie tyle co szukalem chyba B8 lub B10 ) sa ze sprezynkami H&R 60/40 tylko ze widzialem je tylko na jednej stronce... a ciezko mi znalezc jakies sprezynki ciekawe na 60/30 - taki by mnie super zadowolil ( maly klin z autka )

A jest roznica przy wyborze do np 6 garowego niz do 4 ? bo planuje zmienic (SWAP) tez silnik oczywiscie od 2.5 w gore :twisted: ale to moze za rok a amorki jeszcze napewno bylyby w bardzo dobrym stanie... Wiec moze ktos podpowie ? i teraz chcialbym sie zmiescic w max 3000PLN ...