misiosl Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Wiem że ten temat był już wielokrotnie poruszany i przesledziłem go dość dokładnie ale niestety nie pasuje on do problemu mojej buni. A mianowicie po postoju ok 2 dniowym i przejechaniu ok 15 km temperatura chłodnicy była na połowie wskaźnika, wąż zasilający i powrotny z chłodnicy były ciepłe jednakowo, wisko pracowało a jednak wywaliło mi cały płyn ze zbiorniczka wyrównawczego!Napełniłem go ponownie i przez jakiś czas był spokój aż do następnego postoju... znów to samo!! nalałem płynu pomiędzy min a max więć nawet jeśli rozprężył się pod wpływem temperatury to nie powinien cały uciec.Co można z tym zrobić? POMOCY!!! [ Dodano: 6 Maj 07, 12:50 ] <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 witam ,masz zapowietrzony układ,płyn nie rozpręża się aż do tego stopnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilii Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 zobacz termostat moze sie wiesza albo go wyciągnij na próbę a jak nie to moze uszczelka pod glowicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Czy jeżeli byłaby to uszczelka pod głowicą czy działoby sie tak za każdym razem kiedy jadę autem??bo przypuszczam, że tak a nie tylko po dłuższym postoju mojej buni. czekam na odpowiedź <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilii Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 sprawdzalaes czy ci stan oleju sie nie podniosl i jeszce jedno jak silnik pracuje sprawdz czy jest obieg plynu w zbiorniczku czy krązy jak jest cieply termostat musi byc otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 6 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 poziom oleju jest cały czas taki sam, wydaje mi się że obieg płynu jest bardzo słaby chyba że jego poziom ma się zmieniać bardzo powoli?? [ Dodano: 6 Maj 07, 18:34 ] właśnie sprawdziłem strumień płynu z wylotu odpowietrzającego jest raczej kiepski tzn przy około 500obrotach kapie z niego i podczas zwiększania się obrotów kapie coraz bardziej ale nie jest to strumień płynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 witam ,z tego co piszesz ,prawdopodobnie masz walniętą pąpe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilii Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 sproboj wyciągnąc termostat moze sie wiesza nie ma duzo roboty zobaczymy bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 7 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Dzis zakupiłem nowy termostat... wymieniłem a przez kolejne 45 minut odpowietrzałem układ teraz musze postać mojąbuniątak ze 2 dni i zobacze co się stanie ale myśle że teraz wszystko będzie dobrze bo temperatura się trzyma...visko chodzi... ogrzewanie mam więc teraz musze czekać i zobaczyćco z tego wyjdzie a narazie serdecznie dziekuje za pomoc i pozdrawiam wszystkich miłośników <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirkowa Bunia Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 wierze, ze wszystko bedzie dobrze i Twoja Ukochana bunia bedzie zdrowa:P KTC:* :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi