danieltca Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 (edytowane) witam . posiadam bmw e46 320d sedan przed lift juz 7 rok dlatego chce zmienic autko. rozgladam sie za sport/coupe 320d po lifcie . 1 powiedzcie jakie roznice mechaniczne i optyczne beda w sport/coupe oraz czy warto taka wersje nabyc. 2 wiem ze czesci eksploatacyjne beda troszke drozsze . 3 jak sprawa zawieszenia przedniego bo wiadomo ze we wszystkich e46 jest jeden wachacz na strone ale moze w sport/coupe jest wzmocniony wiekszy itp ..... Edytowane 12 Marca 2017 przez danieltca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 1. Silniki sa różne, ty masz na pompie vp44 a po lifcie jest common rail. Skrzynia to juz 6 biegowa może byc. Generalnie same plusy. 2. Niekoniecznie. Jak patrzysz na takie koszty to lepiej kup benzyne. 3. Wahacze nie są mocniejsze, lepsze, droższe itd. Wszystko ta sama konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 jesli chodzi o uklad wtryskowy i sam silnik w moim nic nie grzebane bylo przez 7 lat i hula przebieg 320 000 km . czy common rail jest w e46 wadliwy ?? pewnie jesli wtryski pojda to juz naprawy kosztowne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Trochę nie rozumiem dlaczego chcesz zmienić auto skoro twój jest w dobrym stanie i to jeszcze na ten sam model tylko, że polift. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 7 lat to sporo . a nie jestem starym capem zeby do konca zycia tym samym autem jezdzic. coupe to 150km 6 biegow sportowy wyglad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Nie podniecaj się tym 6 biegiem jak wszyscy piszą, aż tak obroty nie spadają i jest podobnie jak przy 5 biegowej (porównanie na dwóch E46 2.0d 150KM). Jak już koniecznie chcesz E46 i diesla to szukaj 3.0d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 no spoko . 3.0d tez jest brany pod uwage;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejvv Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 1 godzinę temu, danieltca napisał: no spoko . 3.0d tez jest brany pod uwage;)) 330cd to koszt 25-30tyś zł a Ty pytasz czy wahacze lub inne części eksploatacyjne będą droższe... Jeśli stać Cię na taką coupejke, to powinno być Cię stać na eksploatację A co do samego samochodu, to fajna sprawa, zarówno jak i 320cd tak i 330cd fajna sprawa, ale wiadomo, jak masz możliwość to lepiej kupić 330. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Jak chcesz to poczekaj jeszcze chwilę moja niestety będzie na sprzedaż. A koszta tylko exploatacja, z wachaczami to zależy gdzie jeździsz mi febi wytrzymały 82000 km 4 lata, spalanie śmieszne około 5.8l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 18 godzin temu, Dejvv napisał: 330cd to koszt 25-30tyś zł a Ty pytasz czy wahacze lub inne części eksploatacyjne będą droższe... Jeśli stać Cię na taką coupejke, to powinno być Cię stać na eksploatację A co do samego samochodu, to fajna sprawa, zarówno jak i 320cd tak i 330cd fajna sprawa, ale wiadomo, jak masz możliwość to lepiej kupić 330. Chyba kolego czegoś nie zrozumiałeś. Jeśli chodzi o wahacze to byłem ciekaw czy we wszystkich modelach są identyczne. A o inne części to wolałem się upewnić że mogą być droższe. Pzdr . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 17 godzin temu, BASTARS napisał: Jak chcesz to poczekaj jeszcze chwilę moja niestety będzie na sprzedaż. A koszta tylko exploatacja, z wachaczami to zależy gdzie jeździsz mi febi wytrzymały 82000 km 4 lata, spalanie śmieszne około 5.8l OK czekam na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Jeszcze mam pytanie czy w tym silniku w coupe 2.0d 150KM był dpf czy nie ?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Czyli dwa katy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Były ale pod koniec produkcji, po 2005-2006 od 2003-2005 tylko 2 katy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 2 godziny temu, BASTARS napisał: Były ale pod koniec produkcji, po 2005-2006 od 2003-2005 tylko 2 katy Kolego twoje auto jest po chip?? Podeślij foto na mail jeśli chcesz dalej sprzedać auto daniel_201@op.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nev Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 @up: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) Dokładnie Nev wkleił moją galerię, ogólnie auto mam od 2008 roku, ale niestety będę musiał zamienić na busa, choć znajomi mi odradzają, sprzedaż Edytowane 14 Marca 2017 przez BASTARS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Co myślicie o białej coupe e46 ?? Wiocha ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Widziałem we Wrocławiu poliftową, jak by jej dach czarny zrobić to ujdzie, ogólnie taki biały był może bardziej w ecru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieltca Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Powiedzcie mi czy we wszystkich coupe e46 gdy złapie za szybę kierowcy czy pasażera przy otwartych drzwiach i potrzasne w lewo prawo to lata tak jakby miała zaraz wylecieć???. Wiadomo nie ma tam ramy i są to nie młode Auta ale czy tak musi zostać czy poprostu gdzieś jakies ala trzymanie Szyby się rozlecialo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi