tituchpl Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Cześć, Byłem wczoraj oglądać BMW E46 330i - silnik M54 - 2000r. Samochód jest we względnie dobrym stanie. Są dwie kwestie związane z silnikiem, których nie potrafię rozpoznać: 1. Jest obcieknięty olejem, pytanie czy to tylko kwestia uszczelek 2. Widać, że chłodnica została wybita dołem (zamarzła zapewne woda wlana do chłodnicy), auto jest ze Szwajcarii, pytanie czy mogło to spowodować mikropęknięcia w silniku lub inne jego uszkodzenia Silnik pracuje równo. Poważnie zastanawiam się nad kupnem tego auta, prośba o merytoryczną pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_89 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Chyba nikt nie zna tego silnika lepiej niż Leo z BMW Expert, myślę że CzAkSs też będzie w stanie pomóc w tym temacie. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Ja tu nie widzę nic szczegolnego na zdj. Zalezy gdzie i jak zapocony ale newralgiczne miejsca to uszczelka dekla, podstawa filtra oleju, odma, korek plynu wspomagania- z tych miejsc sie najczesciej leje. A chlodnica najwyrazniej mogla po prostu puscic ze starości i zazwyczaj na dole właśnie je rozd***ca z tego co widziałem kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi