Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Małe spalanie + gołąb na trasie :D

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wczoraj bujnolem sie z dziewczyna na lody i kebeba do niemiec i jechalem caly czas praktycznie autostrada. Nie zalowalem sobie i jechalem od 150 do 180 km/h i zdziwilem sie jak mało mi spalil :D wyszlo na to ze za przejechanie 600 km, przejazd kosztowal mnie 200 zł czyli okolo 36 zł za 100 km fest jestem happy. Tak z ciekawosci spytam ile pala inne bmw np wasze?

ps ale mialem motym podczas podruzy :D jade sobie A4, juz kilometr wczesniej widzialem golebia stojacego na moim pasie jak sie wpatrywal w moje bmw. Myslalem ze odleci ale chyba sie zaparzyl (ahh te zazdrosne golebie :D) i kiedy znalazl sie juz pod autem chyba prubowal odleciec, bo slyszalem jak sie zawinol o spod mojej buni :D patrze w tylnie lusterko a tu za mna mnostwo piur i widze turlajacego sie golebia ktury uderza w maske audi a4 tej nowej :D koles zwolnil i juz niechcial mnie wyprzedzac. wszystko wygladalo jakbym mial jakies schizo po cpaniu :D przez nastepne 10 km niemoglem sie powstrzymac od smiechu :D

ostatnio jechałem bunią (525d) naszą A4 do sosnowca i z powrotem. w jedną stronę średnią prędkość miałem 176km/h, więc dałem jej nieźle popalić. 200-220 cisnąłem prawie non stop, zwalniałem tylko jak mi się jakaś łajza na lewy wpakowala no i odcinek z katowic do sosnowca jechałem spokojniej.

średnie spalanie miałem 10,2 l / 100km czyli ok 37 zł za 100km

w drugą stronę jechałem spokojniej, średnią prędkość miałem 131km/h i raczej nie przekraczałem 160km/h. spaliła 7,7 czyli ok 28zł za 100km

a u ciebie jak na 1,8 benzyna to wg mnie super spalanie. mojej mamy nowy focus 1,6 (ten mocniejszy) benzyna to przy predkosciach ok 170-180 to siorbie chyba 14-15l/100km