Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Dziwne drgania

Rekomendowane odpowiedzi

sprawdz poduszki pod silnikiem. takie same objawy mialem w moim tds - po rozgrzaniu auto drgalo jak hustawka - przyczyna byla walnieta poduszka pod lapa silnika. koszt wymiany z robocizna wyniosl 120 zl.

Pzdr

witam zobacz czy nie odpadły ci ciężarki z felg , lub poszedł karkas w oponie może najechałeś na jakiś krawężnik albo była jakaś dziura w jezdni i uszkodziłeś opone . Zajedź do jakiegoś serwisu opon daj koła do wyważenia. Powodzenia

Ja stawiam na krzywą felgę.

Opone daje znać o sobie przy niższych prędkościach, a wyważenie kół przy wyższych.

Jedna z przednich felg dostała pewnie "strzała".

Jeśli założysz drugą parę kół (np.zimowe), to będziesz pewny na 100%. <bmw_1>

Mam to samo tylko przy 135. Wyważyłem koła nawet wymieniłem tarcze i dalej bez zmian co nie wspomnę o tulejach polecono mi by jechać na wywarzanie kół bez ich ściągania z samochodu tylko nie wiem gdzie to tak robią. Może wie ktoś, kto tak robi i ma jakieś sugestie. Gum pod silnikiem nie sprawdzałem ale jutro sprawdzę po prostu nie da sie jechać tapicerka niedługo wyleci mi na tylne siedzenie. Po prostu ręce opadają.

[ Dodano: 7 Maj 07, 11:10 ]

gumy ugryzione przez ząb czasu ale nie wiem jak sprawdzić ich sprawność czy porostu wymienić prosze o pomoc dodam że przebieg przynajmniej taki mam na liczniku to 270 000

Mam to samo tylko przy 135. Wyważyłem koła nawet wymieniłem tarcze i dalej bez zmian co nie wspomnę o tulejach polecono mi by jechać na wywarzanie kół bez ich ściągania z samochodu tylko nie wiem gdzie to tak robią. Może wie ktoś, kto tak robi i ma jakieś sugestie. Gum pod silnikiem nie sprawdzałem ale jutro sprawdzę po prostu nie da sie jechać tapicerka niedługo wyleci mi na tylne siedzenie. Po prostu ręce opadają.

[ Dodano: 7 Maj 07, 11:10 ]

gumy ugryzione przez ząb czasu ale nie wiem jak sprawdzić ich sprawność czy porostu wymienić prosze o pomoc dodam że przebieg przynajmniej taki mam na liczniku to 270 000

To wygląda na coś w zawieszeniu , miałem coś podobnego w e30 z tym że to się pojawiało tak od 160 i nie było takie straszne, tarcze mają wpływ na drganie podczas hamowania , przypalone opony moga miec w pływ bo tak było u mnie w e36 z tym że to było w przedziale 70 do 90 i po zmianie opon faktycznie pomogła bo żadne wyważania nie skutkowały. To mogą być amortyzatory lub ich mocowania ale tu bym mniej obstawiał. :(

Witka miałem takie drgania auta że czułem sie jak na fotelu z wibracją , a już nie wspomne o przedmiotach leżących luzem na konsoli po 20 min jazdy miałem dość . Pojechałem na geometrie kół sprawdzili wsio co było do sprawdzenia i doszli do wniąsku że to opony . Zmiana gum odniosła pożądany efekt. Jak masz jakieś laczki to załóż i sprawdż . Powodzenia

Ja miałem podobną sytuacje a mianowicie tak do 60km/h kierownicy prawie nie dało się utrzymać w ręce a powyżej było już spoko... więć wulkanizator i co?do wymiany opona z przodu i teraz luz i cisza:) a jeśli drgania masz powyzej 60 to sprawdz tylną oś.pozdro <bmw_1>