wicha Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 Chciałem dziś wyjechać i po kilku kilometrach samochód zaczął drgać. Oczywiście tak się dzieje przy ok. 60 km/h i w górę ale nie mam pojęcia co to jest. Czy to jakiś drążek albo coś w tym rodzaju.Amory mam nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 sprawdz poduszki pod silnikiem. takie same objawy mialem w moim tds - po rozgrzaniu auto drgalo jak hustawka - przyczyna byla walnieta poduszka pod lapa silnika. koszt wymiany z robocizna wyniosl 120 zl. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 witam zobacz czy nie odpadły ci ciężarki z felg , lub poszedł karkas w oponie może najechałeś na jakiś krawężnik albo była jakaś dziura w jezdni i uszkodziłeś opone . Zajedź do jakiegoś serwisu opon daj koła do wyważenia. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Ja stawiam na krzywą felgę. Opone daje znać o sobie przy niższych prędkościach, a wyważenie kół przy wyższych. Jedna z przednich felg dostała pewnie "strzała". Jeśli założysz drugą parę kół (np.zimowe), to będziesz pewny na 100%. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 u mnie drgania kierownicy spowodowane były wybitymi sworzniami, i dopiero po ich wymianie drganie ustało.Oczywiście najpierw sprawdziłem u wulkanizatora koła, bo one też mogą być przyczyną drgań kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speede Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Albo opony kiepskie , albo felga walnięta , albo wystarczy poprostu wyważyć , choć to ostatnie chyba mniej jeśli drganie popjawia się przy 60. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Mam to samo tylko przy 135. Wyważyłem koła nawet wymieniłem tarcze i dalej bez zmian co nie wspomnę o tulejach polecono mi by jechać na wywarzanie kół bez ich ściągania z samochodu tylko nie wiem gdzie to tak robią. Może wie ktoś, kto tak robi i ma jakieś sugestie. Gum pod silnikiem nie sprawdzałem ale jutro sprawdzę po prostu nie da sie jechać tapicerka niedługo wyleci mi na tylne siedzenie. Po prostu ręce opadają. [ Dodano: 7 Maj 07, 11:10 ] gumy ugryzione przez ząb czasu ale nie wiem jak sprawdzić ich sprawność czy porostu wymienić prosze o pomoc dodam że przebieg przynajmniej taki mam na liczniku to 270 000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speede Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Mam to samo tylko przy 135. Wyważyłem koła nawet wymieniłem tarcze i dalej bez zmian co nie wspomnę o tulejach polecono mi by jechać na wywarzanie kół bez ich ściągania z samochodu tylko nie wiem gdzie to tak robią. Może wie ktoś, kto tak robi i ma jakieś sugestie. Gum pod silnikiem nie sprawdzałem ale jutro sprawdzę po prostu nie da sie jechać tapicerka niedługo wyleci mi na tylne siedzenie. Po prostu ręce opadają. [ Dodano: 7 Maj 07, 11:10 ] gumy ugryzione przez ząb czasu ale nie wiem jak sprawdzić ich sprawność czy porostu wymienić prosze o pomoc dodam że przebieg przynajmniej taki mam na liczniku to 270 000 To wygląda na coś w zawieszeniu , miałem coś podobnego w e30 z tym że to się pojawiało tak od 160 i nie było takie straszne, tarcze mają wpływ na drganie podczas hamowania , przypalone opony moga miec w pływ bo tak było u mnie w e36 z tym że to było w przedziale 70 do 90 i po zmianie opon faktycznie pomogła bo żadne wyważania nie skutkowały. To mogą być amortyzatory lub ich mocowania ale tu bym mniej obstawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Witka miałem takie drgania auta że czułem sie jak na fotelu z wibracją , a już nie wspomne o przedmiotach leżących luzem na konsoli po 20 min jazdy miałem dość . Pojechałem na geometrie kół sprawdzili wsio co było do sprawdzenia i doszli do wniąsku że to opony . Zmiana gum odniosła pożądany efekt. Jak masz jakieś laczki to załóż i sprawdż . Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiosl Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Ja miałem podobną sytuacje a mianowicie tak do 60km/h kierownicy prawie nie dało się utrzymać w ręce a powyżej było już spoko... więć wulkanizator i co?do wymiany opona z przodu i teraz luz i cisza:) a jeśli drgania masz powyzej 60 to sprawdz tylną oś.pozdro <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi