Malye36 Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Witam Panow! Na wstepie prosze o wyrozumialosc i przeniesienie tematu jezeli nie tu wstawilem.opisze moze moj problem. Moje auto to BMW E36 z 95 touring m43b18 benzyna z gazem. Jak ja kupilem to delikatnie poszarpywala na benzynie i gazu nie miala. Niedawno zalozylem gaz sekwencyjny i sie zaczelo...na gazie chodzi idealnie za to na pb tragedia...rano jak jest zimno jest gorzej a jak sie nagrzeje troche lepiej. Wymienilem swiece wtryski pompke paliwa w zbiorniku i po tej operacji na kilka dni pomoglo ale problem spowrotem wrocil. Pomozcie bo juz niewiem co to moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas-chajek Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Sprawdził bym czy nie ma nieszczelnosci na koletorze dolotowym. Np. Przewód gumowy do przeplywki, podciśnienia, przewód odmy i tak dalej.Wysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malye36 Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Przewod odmy jest nowy bo byl tez dziurawy odma wyczyszczona cala przewod miedzy przeplywka a przepustnica tez nowy...a jeszcze pytanie czy przeplywka na lpg tez pracuje czy juz nie? Dziwne jest to ze na lpg normalnie pracuje...na pb ma niskie obroty kuleje i szarpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Kolega z forum mi mówił ze pracuje. U mnie szarpanie na zimnym (na ciepłym było lepiej, identyczne objawy na benzynie co u Ciebie) powodowała nieszczelność gumy za przepływką i nie działająca sama przepływka. Skoro nieszczelność masz załatwioną to zostaje sprawdzić w inpie wartości jakie daje przepływka i ewentualnei ja przeczyścić, tak samo styki na samej wtyczce. Przy okazji sprawdź czy sonda lambda daje znaki życia. Edytowane 11 Lutego 2017 przez Pawel4freak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malye36 Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 A w jaki sposob sprawdzic sonde? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel4freak Opublikowano 11 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Inpą czy daje oznaki życia lub może wywaliło błąd, że nie działa. Teoretycznie można ją pomierzyć, ale nie znam się więc google zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malye36 Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Dzieki panowie za pomoc? poza kompem innego rozwiazania nie widzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz2989 Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Jeżeli na gazie ci auto chodzi prawidłowo to odpadają nieszczelności w układzie dolotowym ponieważ gaz jest bardziej czuły. Musiałbyś podpiąć się pod kompa i pomierzyć wartości rzeczywiste podczas pracy na biegu jałowym na zimnym silniku i wszystko ci wyjdzie czarno na białym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi