Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Alternator chalasuje

Rekomendowane odpowiedzi

czyli musze wykrecic caly alternator ? trudne to jest? bo nie przygladalem sie jak to przymocowali.. czy ten napinacz ma cos z alternatorem czy on jest osobym elemetem.

sorry ale po pytaniach........... to lepiej zostaw komuś kto sie chociaż troche orientuje w tematach mechanicznych..........

jaki napinacz :?: :roll: może łańcucha.......

czyli musze wykrecic caly alternator ? trudne to jest? bo nie przygladalem sie jak to przymocowali.. czy ten napinacz ma cos z alternatorem czy on jest osobym elemetem.

sorry ale po pytaniach........... to lepiej zostaw komuś kto sie chociaż troche orientuje w tematach mechanicznych..........

jaki napinacz :?: :roll: może łańcucha.......

A ha ha bardzo smieszne piotr..... no tak bo tu jest napinacz paska klinowego (wielo rowkowego) w postaci teleskopu a w 1.6 np. chyba sa takie na alternatorze sruby do przesowania go i naciagania paska. Poza tym jak se z innymi zeczami poradzilem to co mi tu opowiadasz o oddaniu mechanikowi auta do zdjecia alternatora no sory chyba pomysliles mnie z kims piotr... moze avatar nie ten i nie przeczytales nicka <bmw_2> .

[ Dodano: 5 Maj 07, 17:58 ]

Na fota ani w intercars nie doszukalem sie lozysk alternatora, zna ktos przyblizony koszt lozysk?

:roll: szwedu nie pomyliłem się, znasz mnie i wiesz że jeśli pomagać to ja pierwszy :P:D

No i to sie klucic nie bede <bmw_1>

W wolnym czasie zdejme pasek i sprawdze czy alternator ma luzy i tak bedzie najlatwiej...

[ Dodano: 14 Maj 07, 19:51 ]

A zna ktos adres we wrocku jakiegos servisu gdzie regeneruja alternatory i maja czesci do nich.

[ Dodano: 20 Maj 07, 23:52 ]

Kurcze zdjolem pasek i zakrecilem oska od alternatora i jak zakrecilem to sie krecil z 30 sekund i wydawal przy tym cichy szmer i tyle... a luzu nie ma.. teraz szczeka mi spadla..te rolki obok niego maja ale maly luz takie bicie minimetrowe na boki ale czy to moze byc to?? czy lozyska tych rolek maja miec zero luzow... czy mozliwe ze to alternator ktory wyglada na mega zdrowy...

[ Dodano: 21 Maj 07, 12:57 ]

Panowie czy te dzwieki moga byc spowodowane tym... jest to wytluczona tuleja napinacza

a3b84f4da478953f.jpg

191fd983909e5543.jpg

84aa5f9bd5c8e41e.jpg

ee2cbe65c1c1b76d.jpg

a8dc9e1fa485fa3b.jpg

[ Dodano: 22 Maj 07, 00:26 ]

ok zmontowalem i zamiast tej gumowo plastikowej wytluczonej wkladki dalem gumowy waz odpowiednio dociety i wtloczylem metalowa tuleje a pozniej calosc w odpowiednie miejsce. pasowalo idealnie. lekko na wcisk. ( w aso sprzedaja niestety tylko caly napinacz za 360zl) wiec nie bede placil 360zl za uszczelke ktora mi tylko potrzebna byla. Po zlozeniu idealna cisza... cisza i odglos silnika nic wiecej.... przygladalem sie na pasek dodajac gazu od zera i zeczywiscie straszne tam sa wibracie.