yab Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Sprawa wygląda tak: padł mi akumulator. Kupiłem nowy (74Ah 680A). Po 4 dniach już auta nie mogłem odpalić - 0 reakcji, nawet lampki przygasły w momencie próby odpalenia. Auto jest jeżdżone codziennie. Sprawdziłem napięcia na akumulatorze - 12,6V jak go w pełni naładowałem, 14,1V na odpalonym samochodzie na luzie, wyłączone odbiorniki prądu. ~12,6V-12,8V jak włączyłem światła długie, radio, grzanie tylnej szyby i nawiew na szybę (wiatrak wtedy chodzi na maksa), obroty jałowe. Czy to napięcie pod obciążeniem nie jest za niskie? Wszystko mierzyłem na akumulatorze bezpośrednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 5 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 zdecydowanie za niskie. Po to jest regulator napięcia w alternatorze żeby przy włączonych odbiornikach trzymał dalej ok 14V. Wymień regulator i powinno wszystko wrócić do normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yab Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 a jakiego elektryka polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Ja robiłem swój alternator z E46 w zeszłym tygodniu u Jana Muchy: http://www.auto-karta.pl/warsztat/213/elektromechanika-jan-mucha Zresztą wszystkie naprawy rozruszników czy alternatorów robię u niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yab Opublikowano 6 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 on jest zaraz koło mojej pracy. Byłem tam w pierwszej kolejności opowiedzieć o problemie (jeszcze wtedy dokładnie sobie nie pomierzyłem napięć, chodziło jedynie o sprawdzenie czy mi gdzieś prąd nie ucieka). Pytał się czym jeżdżę. Jak powiedziałem, że E46 to powiedział, że nie zrobi i mam się udać do jakiegoś kolesia Auto Cezar (czy coś takiego) na Przedmiejskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Auto Cezar jest przed auto chipem- wjazd od podwórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Dnia 6.02.2017 o 16:03, yab napisał: Jak powiedziałem, że E46 to powiedział, że nie zrobi i mam się udać do jakiegoś kolesia Auto Cezar (czy coś takiego) na Przedmiejskiej To dziwne. Może mu się nie chce gmerać bo wytarganie altka w 320d to ciekawa gimnastyka. Jak mu przywiozłem i powiedziałem, że nie ładuje to o nic nie pytał tylko wziął do naprawy. fakt że dostał gotowca na stół. Przywiozłem o 14 a o 10 następnego dnia był gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yab Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 dobra, pogadałem jeszcze raz. Weźmie się za to, jutro odstawiam auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi