Jelonkowaty Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 cześć wszystkim, od niedawna jestem posiadaczem tego e46 2.8 i myślałem że jest to wina złego odpowietrzenia, lecz układ jest odpowietrzony idealnie. Chciałem wymieniać termostat i pompę wody lecz po zdemontowaniu okazało się ze ona elementy są w 100% sprawne i nie było sensu ich wymieniać. A problem wygląda następująco, gdy ustawie temperaturę nawiewu na czerwone kropki i klimatronik na 32 stopni(albo jakąkolwiek inną konfiguracje) z nawiewu leci chłodnawe powietrze , gdy przy tej samej temperaturze kropki przekręce na niebieskie temperatura w nawiewie spada i zaczyna mocniej wiać. na trasie czy na postoju jest tak samo, czyli zimno. a z racji na panujące temperatury chciałbym to naprawić. (ps. uszkodzenie czujnika temperatury silnika to błąd tłumaczenia, chodzi po psotu o temperaturę silnika ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksu Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Zainteresuj się elektrozaworem nagrzewnicy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Dokładnie, ten sam problem miałem w Naleśniku. Wymiana elektrozaworów i jak ręką odjął, teraz 23 stopnie i mam saunę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelonkowaty Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 na jutro jestem umówiony z ziomeczkiem że mi podrzuci zaworek sprawny i się przekonamy. bo powiem wam że jazda w tych temperaturach jest straszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 A klimatronic sprawdzałeś / podmianke robiłeś - w nim jest czujnik temp wewnetrznej, może on padł. W e36 mi padł i cały czas ciepłe leciało, 50 zł i chłód był :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelonkowaty Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 wymieniłem dziś ten zawór, dalej nic . Oba węże są cieple, dolny aż parzy jak te od chłodnicy a górny jest mocno ciepły . jutro spróbuje podmienić jeża bo klimatronika raczej nie skołuje na jutro. a co do czujnika temperatury to według komputera jest ona odczytywana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksu Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Jeż odpowiada tylko za prędkość silnika nadmuchu. Jeśli temp (wewnetrzna ) odczytuję prawidłowo a węże są ciepłe to albo zapowietrzony albo coś z nagrzewnica tak mi się wydaje. Edytowane 27 Stycznia 2017 przez Iksu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelonkowaty Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 temperaturę pokazuje ok 50 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksu Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Z czego ta temperatura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelonkowaty Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 opisana jest jako temperatura powietrza, a na pewno nie chodzi o zwenętrzną temp bo termometr jest wypięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksu Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 No w aucie 50 stopni raczej nie masz bo mówisz że jest zimno z 2 strony jeśli wąż za elektrozaworem jest ciepły to znaczy że klimatronik puszcza płyn do nagrzewnicy a więc albo zapowietrzony lub lipa z nagrzewnica tak jakoś logicznie myśląc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelonkowaty Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 spróbuje ją jutro jeszcze odpowietrzyć, po raz 10 chyba juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iksu Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 Pamiętaj aby dać na klimatroniku temp na max ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelonkowaty Opublikowano 27 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 wiem wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzesiu Opublikowano 27 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 może to głupie i prozaiczne ale ja w swojej e39 też myślałem,że mam zapowietrzony układ,zawory,klimatronik itd a okazało się ,że miałem tą rolkę jak na zdjęciu przełączona na niebieskie i cały czas było zimno, może u Ciebie nie ma problemu i wystarczy tylko obrócić przełącznik? Czasami za dużo się kombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 masz dogrzewanie kabiny na postoju w swoim aucie ? u mnie jest to przycisk REST w e39 . jeżeli posiadasz to auto powinieneś odpowietrzać na zgaszonym silniku bo pompa elektryczna pcha płyn w układzie na włączonym zapłonie a twoim zadaniem jest tylko odkręcać odpowietrzniki i czekać aż wywali całkowicie powietrze . w necie jest jak odpowietrzyć w taki sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelonkowaty Opublikowano 28 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 przekręcone mam na czerwone kropki . ale zauważyłem że nawiew jest słabszy na czerwonych kropkach jak na niebieskich i to znacznie. dalej walcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelonkowaty Opublikowano 31 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 temat rozwiązany, dzięki @grzesiek2304 okazało się ze zapchana była nagrzewnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 10 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 polecam się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi