streetracer! Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Witam. W moim e36 od 2012 roku (bo od wtedy je posiadam) każdej zimy jest problem z ogrzewaniem. Porządnie zaczyna grzać dopiero jak wskazówka temp. pokazuje "pion" i to dosłownie bo jak mam ustawione na panelu np. 22 stopnie i przycisk "auto" to od niebieskiego pola aż do pionu wieje letnim i dmuchawa chodzi wolno, a potem dochodzi pion i dmuchawa przyspiesza i wieje gorącym. Jeździłem innymi autami i tam jak temp. jest na ćwiartce to już nieźle grzeje. Czy ktoś z was spotkał się kiedyś z takim przypadkiem? Obstawiałem panel ale jak ustawię temp. na "manualu" to nic się nie zmienia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtas-chajek Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Na "auto" wieje wolniej po to by szybciej rozgrzać silnik. A że wieje ci letnim a dopiero cieplym gdy osiagnie pion to stawiał bym na zapchaną nagrzewniceWysłane z mojego LG-D722 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetracer! Opublikowano 20 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Tylko czy nie jest tak, że gdyby była zapchana nagrzewnica to pomimo temperatury roboczej na wskaźniku i tak by nie grzał i dmuchał letnim? A w tej sytuacji potem już leci gorące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury Opublikowano 21 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 Nad nogami kierowcy, w plastikowej obudowie pod kierownicą jest czujnik temperatury (jeśli dobrze pamiętam). Zerknij czy kable się nie przyśniedziały, lub może to czujnik szwankuje. Możliwe też, że elektrozawory szwankują i nie otwierają się na maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi