fbu90 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Posiadam BMW 320i rok 1993.(sprowadzone z niemiec) po krótkiej jeździe odezwały sie stuki w rozżądzie. po rozebraniu i przejrzeniu popychaczy hydraulicznych stwierdziłem ze dwa sa do niczego, słuchająć rad doświadczonych samochodziaży wymoczyłem je w nafcie ( co niby powinno dać efekt) po złozeniu w całośc okazuje sie że dzieje sie to samo. stuk przypominający uszkodzoną tulejke lub panewke korbowodową. natomiast ciśnienie sie niezmienia ( a przy uszkodzonych powinno spadać) co może być powodem tych stuków???co robić??? pomóżcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-bmw320 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 witam powodem tych stuków może być zatkana rurka doprowadzająca smarowanie popychaczy trzeba ją dokładnie wyczyścić i przedmuchać powietrzem myślę że po tym zabiegu wszystko będzie ok pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fbu90 Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 przeczyściłem kanaliki i nadal stuk jest taki sam. ;-/ podejżewam że ten stuk myli mnie z tulejką korbowodową lub panewką jakie mogą byc koszty wymiany tych części +(robocizna)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 walniętę popychacze są już nie do naprawy......... w nafcie :?: :shock: zanim je zmienisz przyjrzyj się dzwigienkom i wałkowi, jeśli są zużyte to wymiana samych popychaczy nic nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łazik Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 nieraz popychacze lepiej umyć niż nowe kupić[nieraz pomaga ] a co do stuków to kup dwa nowe te co się rozleciały i wtedy zobacz co się będzie działo :wink: bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi