Pablo320 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Witam wszystkich! Mam problem z autem polegający na tym, iż kiedy gwałtownie przyśpieszam słychać z tyłu w okolicy koła głośne "tarcie" jak by opona tarła o błotnik. Nie ma jednak żadnych śladów z tym związanych. Byłem na szarpakach i diagnosta stwierdził, że z zawieszeniem jest wszystko OK, czyli podejrzewam, że to coś z napędem, co warto sprawdzić i jak? Dodam, że te odgłosy dochodzą tylko przy gwałtownym przyśpieszaniu do przodu na wstecznym objawów brak. Auto to bmw e30 325i. Pozdrawiam Paweł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf141 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 zobacz kolego oslonke lozyska na moscie niby male co nieco ale mi chalasowalo strasznie w podobnych objawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-bmw320 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 mozesz zobaczyć tez lozysko w tym kole podnieś autko na lewar i ruszaj kołem prawo/lewo jeśli ma minimalny luz to masz lozysko do wymiany jak nie wymienisz go w porę to i piaste kola trafi a piaste dostaniesz tylko w ASO pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf141 Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Sorki ale nie moglem znalesc tego lika ale to proste jak idzie wal do mostu tam gdziesie lacza powinna byc tak uszczelka metalowa trzebapomiedzy tauszczelka a mostem wlozyc jakis maly srobokrecik i delikatnie podginac scianki uszczelki a i sprawdz te lozysko nie wim czy stylunie ma takiej samej sytacji jak z przodu ze lozysko jest razem z piasta ale tak czy tak MACIEK ma racje jest to dosc dotkliwy wydatek . [ Dodano: 2 Maj 07, 11:32 ] j Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IeS Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 A ja mam pytanie odnośnie tylnego zawieszenia w E36. Na dużych uskokach albo nierównościach poprzecznych słyszę czasem takie głuche uderzenie w tylnym zawieszeniu jakby koło zapasowe było poluzowane w bagażniku. Co to może być? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo320 Opublikowano 2 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2007 Dziękuję za wszystkie sugestie, okazało sie jednak, że z czterech śrub mocujących dyfer do budy, dwie po prostu się wykręciły i zgubiłem je... Sam nie wiem jak to możliwe, że śruby które sie wkręca około 2,5 cm i to od góry odkręciły się, a pamiętam jak dziś, że dokręcałem je tak mocno jak sie dało jak zmieniałem dyfer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi