Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Pompa paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mój problem , odpaliłem autko pochodziło chwilke i zgasło więcej go nie odpaliłem , ale zastanowiło mnie to że nie słysze pompki paliwa podczas przekręcania kluczyka

pomocy pompka jest dobra bo wziąłem ją na krótko i śmiga ale po wpięciu do instalacji nie działa . Gdzie mam szukać przyczyny zaniku prądu pomocy. pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Dolaczam sie do tematu. Kilka dni temu stalo sie podobnie u mnie. Pompa po przekreceniu kluczyka zawsze sie odzywala, teraz ani nie mruknie a autko nie pali na benzynie. Badalem miernikiem na tej kostce co sa 3 gniazda ta prad jest, badalem na tej co sa 2 gniazda i prad jest wtedy kiedy zapalam a przy wałaczaniu zaplonu nie ma. Czy tam jest jakis przekaznik bo bezpieczniki posprawdzalem wszystkie. Czy to pompa padla ? prosze o help bo jestem uziemiony :(

ja miałem taki sam problem, jak podłączyłem pompkę na krótko to działała ale jak podpinałem

ją pod instalacje to nie działała dodatkowo paliła mi bezpiecznik. więc wymieniłem ją na "nową" i śmiga jak ta lala. P.S. Jeśli sprawdzałeś swoją pompkę na krótko i nie włożyłeś jej do żadnej cieczy np. ropy to na 99% nie będzie działać, gdyż ona nie może chodzić na sucho.

witam pytanko jak przekręcacie kluczyk to pompa powinna sie odezwać na chwile a potem dopiero ją słychać jak zapalimy motor . Czy powinna dzialać cały czas ? nawed w tedy gdy nie odpalamy silnika . Czy jak pompa dziala cały czas to może coś sie stać ale nie chodzi mi o pompe tylko o układ paliwowy bo umnie śmiga teraz cału czas nawed jak nie zapale silnika

Witam, też mam ten problem. Wcześniej pompka bzyczała na chwile po przekręceniu kluczyka, teraz cisza. Czasem odpali bez problemu, a nieraz muszę trochę pokręcić rozrusznikiem. Tylko mnie mechanik powiedział, że to może być wina komputera. Ale jak czytam wasze posty, to może faktycznie jakiś bezpiecznik, przekaźnik lub sama pompa. Muszę się wziąć za to. Pozdro.

Witam, też mam ten problem. Wcześniej pompka bzyczała na chwile po przekręceniu kluczyka, teraz cisza. Czasem odpali bez problemu, a nieraz muszę trochę pokręcić rozrusznikiem. Tylko mnie mechanik powiedział, że to może być wina komputera. Ale jak czytam wasze posty, to może faktycznie jakiś bezpiecznik, przekaźnik lub sama pompa. Muszę się wziąć za to. Pozdro.

Najprościej odłącz wtyk przy pompie i sprawdź napięcie. Niech ci ktoś przekręci kluczyk i zobaczysz czy pójdzie impuls sterujący pompą a wcześniej posłuchać czy coś zaburczy w środku (pompa). Może być też tak, że pompa się kończy i wirnik raz załapie raz nie.

Tomku tylko nie od tego, sa problemy z reklamacja, czasami inny towar niz podaje itp. NIE POLECAM !!!

wlasnie od tego allegrowicza kupilem amory nk

heh poczytaj tą przeprawe i chyba stanie sie jasnosc czemu od nich sie nie kupuje :lol:

http://www.gatago.com/pl/misc/samochody/19909078.html

Ogólnie to sie nadaje chyba nawet do działu humor czy cus bmw_beer :lol:

W e 30 jest tak że pompa się załącza dopiero kiedy przekręcimy kluczyk na rozruch.Miałem kiedyś taki problem w 316 pompa na sucho chodziła ale nie podawała paliwa założyłem nową pompe i śmigała bez zarzutu!

[ Dodano: 21 Czerwiec 07, 08:56 ]

moge Ci załatwić pompe ewentualnie od bmw E30 320 za 200 zł.u mnie chodziła w 316.