PIT Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Witam mój problem , odpaliłem autko pochodziło chwilke i zgasło więcej go nie odpaliłem , ale zastanowiło mnie to że nie słysze pompki paliwa podczas przekręcania kluczyka pomocy pompka jest dobra bo wziąłem ją na krótko i śmiga ale po wpięciu do instalacji nie działa . Gdzie mam szukać przyczyny zaniku prądu pomocy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
migra Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Ja bym najpierw sprawdził bezpieczniki, a jak będą dobre to sprawdz przewody czy nie jest gdzieś przerwany itp a takrze zaciski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 1 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 witka bezpieczniki dobre , widoczne części przewodów nie mają śladów przetarcia . Czy pompą steróje komputer ? czy pompa jest na przekaźniku?i co jeszcze można sprawdzić samemu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus e30 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Dolaczam sie do tematu. Kilka dni temu stalo sie podobnie u mnie. Pompa po przekreceniu kluczyka zawsze sie odzywala, teraz ani nie mruknie a autko nie pali na benzynie. Badalem miernikiem na tej kostce co sa 3 gniazda ta prad jest, badalem na tej co sa 2 gniazda i prad jest wtedy kiedy zapalam a przy wałaczaniu zaplonu nie ma. Czy tam jest jakis przekaznik bo bezpieczniki posprawdzalem wszystkie. Czy to pompa padla ? prosze o help bo jestem uziemiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilii Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 siemka szukajcie przekaznika ja mam po lewej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus e30 Opublikowano 24 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 mam rozumiec ze po lewej pod maska ? a ktory to bo tam jest 3 i jak go sprawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speede Opublikowano 25 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 mam rozumiec ze po lewej pod maska ? a ktory to bo tam jest 3 i jak go sprawdzic Z tego co pamiętam to w e30 są takie same więc zamienić miejscami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus e30 Opublikowano 30 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Zamieniałem i dalej to samo, zasilanie na pompie jest, czyli sama pompa padła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZAWAŁ Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2007 ja miałem taki sam problem, jak podłączyłem pompkę na krótko to działała ale jak podpinałem ją pod instalacje to nie działała dodatkowo paliła mi bezpiecznik. więc wymieniłem ją na "nową" i śmiga jak ta lala. P.S. Jeśli sprawdzałeś swoją pompkę na krótko i nie włożyłeś jej do żadnej cieczy np. ropy to na 99% nie będzie działać, gdyż ona nie może chodzić na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus e30 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 moze to przez to ze za długo jezdzilem na rezerwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 9 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2007 witam pytanko jak przekręcacie kluczyk to pompa powinna sie odezwać na chwile a potem dopiero ją słychać jak zapalimy motor . Czy powinna dzialać cały czas ? nawed w tedy gdy nie odpalamy silnika . Czy jak pompa dziala cały czas to może coś sie stać ale nie chodzi mi o pompe tylko o układ paliwowy bo umnie śmiga teraz cału czas nawed jak nie zapale silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 PIT u mnie tez tak jest wcale nie musze zapalic silnika zeby pompa mi chodzila pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 u mnie jest tak ze jak przekrece kluczyk na zapłon to pompka na chwile zakreci i przestaje,dopiero znowu zaczyna jak odpalam silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 11 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Witam dzięki radzio właśnie o to mi chodziło ,już wiem wszystko <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
static86 Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Witam, też mam ten problem. Wcześniej pompka bzyczała na chwile po przekręceniu kluczyka, teraz cisza. Czasem odpali bez problemu, a nieraz muszę trochę pokręcić rozrusznikiem. Tylko mnie mechanik powiedział, że to może być wina komputera. Ale jak czytam wasze posty, to może faktycznie jakiś bezpiecznik, przekaźnik lub sama pompa. Muszę się wziąć za to. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoCureK Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Witam, też mam ten problem. Wcześniej pompka bzyczała na chwile po przekręceniu kluczyka, teraz cisza. Czasem odpali bez problemu, a nieraz muszę trochę pokręcić rozrusznikiem. Tylko mnie mechanik powiedział, że to może być wina komputera. Ale jak czytam wasze posty, to może faktycznie jakiś bezpiecznik, przekaźnik lub sama pompa. Muszę się wziąć za to. Pozdro. Najprościej odłącz wtyk przy pompie i sprawdź napięcie. Niech ci ktoś przekręci kluczyk i zobaczysz czy pójdzie impuls sterujący pompą a wcześniej posłuchać czy coś zaburczy w środku (pompa). Może być też tak, że pompa się kończy i wirnik raz załapie raz nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 14 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2007 witka na dzień disiejszy zrobiłem mostek z bezpiecznika obok i śmiga bo na bezpieczniku od pompy ginie mi gdzieś napięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus e30 Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Ja dostalem dzis nowa pompe, zobacze co bedzie jak podłacze. pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Takie pytanko: ktoś kupował/zna pompy od tego sprzedawcy: http://moto.allegro.pl/item205996230_pompa_paliwa_bmw_e30_316_318_bmw_e30_touring.html :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Tomku tylko nie od tego, sa problemy z reklamacja, czasami inny towar niz podaje itp. NIE POLECAM !!! wlasnie od tego allegrowicza kupilem amory nk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Tomku tylko nie od tego, sa problemy z reklamacja, czasami inny towar niz podaje itp. NIE POLECAM !!!wlasnie od tego allegrowicza kupilem amory nk heh poczytaj tą przeprawe i chyba stanie sie jasnosc czemu od nich sie nie kupuje :lol: http://www.gatago.com/pl/misc/samochody/19909078.html Ogólnie to sie nadaje chyba nawet do działu humor czy cus bmw_beer :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Może poradzisz (ktoś poradzi) gdzie we wro można kupić pompę do mojej zielonej <bmw> (pompa w baku pod siedziskim tylnim). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rasend Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 W e 30 jest tak że pompa się załącza dopiero kiedy przekręcimy kluczyk na rozruch.Miałem kiedyś taki problem w 316 pompa na sucho chodziła ale nie podawała paliwa założyłem nową pompe i śmigała bez zarzutu! [ Dodano: 21 Czerwiec 07, 08:56 ] moge Ci załatwić pompe ewentualnie od bmw E30 320 za 200 zł.u mnie chodziła w 316. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Witam nibiru hubska 52 warsztat gazownika u niego kupiłem pompe zew z 12 mc gwarancją możesz tam się zapytać jak znajde nr tel to podam a narazie masz adres i tam pytaj. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nibiru Opublikowano 21 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2007 Dzięki wielkie PIT jutro zajdę happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi