RA_FEEL_IT! Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Cześć, Mam urwany zaczep od kierunku przez co mi wypada. Kupiłem nowy korpus reflektora (AL, xenon) i chcę wszystko przełożyć. Czy ktoś będzie tak uprzejmy napisać mi instrukcję przekładki? Nie chciałbym niczego połamać... Dzięki! Edytowane 30 Grudnia 2016 przez RA_FEEL_IT! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Kamil89 robil to w swojej poliftowej, wiec pytaj go.Wysłane z mojego LG-D410 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RA_FEEL_IT! Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Niestety nie wyszukuje mi tego Pana, podałbyś mi link do jego profilu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Dokladnie ma Kamil_89 Nie skopiuje Ci bo nie ogarniam telefonu Wysłane z mojego LG-D410 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_89 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Dopiero będę się bawił w przekładanie xenonów, jeszcze nie kupiłem nowej obudowy. Wcześniej rozbierałem zwykłe lampy do montażu krzyży. Jedyne co lekko połamałem to plastik (osłonę) między odbłyśnikami, ale inaczej się nie da, po wszystkim wkleja się go klejem na gorąco. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 4 godziny temu, Kamil_89 napisał: Jedyne co lekko połamałem to plastik (osłonę) między odbłyśnikami, ale inaczej się nie da, Zeby dostac sie do tej kulki, korej ja nie mogłem wyjąc bez wylamywania plastikow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_89 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 1 godzinę temu, Kandyn napisał: Zeby dostac sie do tej kulki, korej ja nie mogłem wyjąc bez wylamywania plastikow? Trzeba wyłamać tą osłonkę plastikową pomiędzy światłami mijania, a drogowymi (tu cały pomalowany na czarno, normalnie są trzy chromowane paski). Podobno nie ma sposobu, żeby to bez uszkodzeń zdemontować, po wszystkim przykleiłem to klejem na gorąco i trzyma. Z tego co pamiętam to tymi pokrętłami co są na górze należy wysunąć lampę maksymalnie i wysunąć kulkę. Bawiłem się z lampami dość dawno temu, ale z rozmontowaniem tego wszystkiego nie było dużo problemu. Gorzej było z poskładaniem, potrzeba do tego dużo cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RA_FEEL_IT! Opublikowano 30 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 (edytowane) Tak wygląda obudowa lampy AL Jak tylko wykonam przekładkę, opiszę co i jak Edytowane 4 Stycznia 2017 przez RA_FEEL_IT! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RA_FEEL_IT! Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Zrobione, Miałem o tyle dobrą sytuację iż po prostu starą obudowę w pewnym momencie przeciąłem na pół by dostać się do zaczepu dolnego środkowego. Zatrzaski są: - pierwszy, górny lewy (odpowiada za sterowanie odbłyśnikami na boki, łatwy do odczepienia) - drugi, górny środek - trzeba wykręcić na maksa sterowanie odbłyśnikiem - odpowiada za sterowanie góra, dół) - trzeci, środek dolny zaczep kulowy (załącznik), z tym było najwięcej zachodu bo za cholerę nie chciał wyskoczyć z obudowy w który jest wpięty (starałem się nie robić tego siłowo) żeby go odłączyć należy długim narzędziem wypiąć go od tyłu lub jak kolega wyżej napisał odczepić/wyłamać czarny plastik na środku lampy i wypiąć mały biały plasticzek. - czwarty, lewy dolny to śrubka - wykręcić :-) Po takim zabiegu mamy środek lampy wyjętą z obudowy. W razie czego śmiało pytać - pomogę Edytowane 4 Stycznia 2017 przez RA_FEEL_IT! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kandyn Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Tez sie z tym meczylem zeby ta cholerna kulke wyciągnąć, ale sie poddalem bo balem sie, ze pęknie. Ale jak nastepnym razem sie wezme za to, to tez wywale ten srodkowy plastik i potem go przykleje.Wysłane z mojego LG-D410 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RA_FEEL_IT! Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Zaczepy tego plastiku (2 szt. góra, dół) są identyczne jak zaczepy ramki pod tablicę rejestracyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi