cziko Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Witam. Ostatnio tak jeździłem i zwracałem uwagę jak spaliny wychodzą z tłumika. Jeden kopci jak by sie palił inny lekko lub nic. I nie chodzi mi tu o palony olej tylko o normalne spaliny głównie widoczne w niskich temperaturach. Czym jest spowodowana taka różnica spalin/dymu ? Edytowane 19 Grudnia 2016 przez cziko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niedzwiedz Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Samochód z LPG "dymi" bardziej. W sumie to nie tyle dym co para. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Źona nie ma LPG tylko samo Pb i dymi mocniej niż mój diesel, ojciec ma tdi i znikomo ,a raczej wcale. Sąsiadka ma HDI i tak jak mi ~. Z 4 samochodów tylko ja nie mam kata a bąki najgorsze nie puszczam Wiec LPG wykluczamy. Taka zagadka mnie męczy ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zadna zagadka to po prostu para wodna.... woda skrapla sie w calym wydechu (rury, katy, puszki itd) z uwagi na szybka zmiane i duza roznice temperatur jaką teraz mamy. Jak odpalasz auto to przez pewien czas bedzie walic na bialo bo najnormalniej w swiecie wypala wode z wydechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziko Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Ťo rozumiem Leo oczywiście. Tylko czemu są aż takie różnice ilości tej pary skoro wszystkie samochody nocują koło siebie do 2m max i wszystkie "gęsiego". E46 m43 kat E39 m57 bez kat Octavia 1.9 tdi kat Peugeot 206 2.0 hdi kat Pewnie szukam dziury w całym ale czemu aż takie są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaime91 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Tez mnie ciekawi zawsze czemu jedemu paruje jak parowóz a innemu prawie wcale jedynie tyle o ile. Moja np jak stoje na światłach albo ostatnio pod MC'd w kolejce to dosc intesywnie paruje. Jak juz jade to nie bardzo widać (nie wiem jak za mna, ale z pozycji kierowcy nic szczegolnego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi