Łukasz2000 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Witajcie, Mam następujący problem, od kilku dni mam tam gdzie wychodzi napęd ze skrzyni na wał napędowy zalaną olejem skrzynię biegów, wycieki są coraz większe. Proszę o radę znawców tematu co to mże być, jakie koszta naprawy i czy skrzynię trzeba wyciągać?????, Na skrzyni mam zieloną naklejkę jaki olej powinienm zastosować do swego BMW???, z góry dzięki wielkie za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 tez mialem taki problem ale z mostem moze o niego ci chodzi to najczestszy chyba problem ciekniecia w tamtych okolicach koszt uszczelniacza to 56 zł + wymiana dla mechanika ale jest problem z dostaniem tego uszczelniacza. Ja dostalem w serwisie bmw we wrocku dopiero POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz2000 Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Witaj, niestety most jest ok olej wycieka ze skrzyni biegów, z samego jej końca praktycznie gdzie wychodzi napęd ze skrzyni na most dopiero, tam właśnie jest wyciek, olej podsącza się dlatego połowa skrzyni jest zalana olejem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemeks77 Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2007 Trzeba wymienic uszczelniacz w skrzni i bedzie ok,wystarczy opuscic delikatnie skrzynie do dołu,cena tego uszcelniacz to w granicach 30zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-bmw320 Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 Witam musisz zrobić tak jak przemeks77 napisał i wszystko będzie ok Pozdro <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi