Wojtas_wrock Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Witam, Szukałem po forum ale nie znalazłem rozwiązania mojego problemu więc zakładam temat. Pacjent : e46 325i m54b25, 2003r Problem : nie działająca wskazówka paliwa. Auto zakupione miesiąc temu i w drodze powrotnej do domu wskazówka pokazywała prawie pół baku. Wjazd na stację i pierwsze zaskoczenie że coś nie tak ponieważ zatankowalem pod korek i weszło 52l. Wskazówka została bez zmian w tym samym miejscu, troszkę poniżej połowy. W trakcie następnych +/- 200 km opadała i tak zjechała na zero zapalając rezerwę, mimo kilku następnych tankowan pod korek wskazówka nie zmieniła położenia i świeci się ciągle rezerwa. Auto było na wymianie płynów eksploatacyjnych, filtrów i sprawdzenia usterki u kolegi Czakssa - padła diagnoza uszkodzenia koszyka w prawej komorze baku. Dziś został wymieniony cały prawy zespół pompujacy paliwo na nowy - niestety brak rezultatów Sprawdzone bezpieczniki nad schowkiem pasażera i wszystkie ok. ( chyba że są jeszcze w innym miejscu schowanie) Przy stacyjce w pozycji nr 2 na kostce od pompy nie ma napięcia na żadnym pinie ( chyba powinno coś być ?) Macie jakieś wskazówki co to może być ? Pozdrawiam Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francuz Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Nowe części w sensie funkiel nówka ze sklepu czy uzywka? Przy przekreconym zaplonie powinno byc napięcie na kostce. Ciężko coś powiedzieć nie widząc tego, rezerwuj termin u Czaksa, na pewno to ogarnie do końca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas_wrock Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Nówka że sklepu. Zamiennik firmy SKV. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach Opublikowano 6 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Dnia 3.12.2016 o 23:31, Wojtas_wrock napisał: Przy stacyjce w pozycji nr 2 na kostce od pompy nie ma napięcia na żadnym pinie ( chyba powinno coś być ?) tak powinno byc ale tylko 2 - 3 sekundy potem trzeba czekać jakieś 15 min aby było znowu, dopiero jak spadnie ciśnienie paliwa w listwie. Czy filtr paliwa tez był wymieniony ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas_wrock Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 Dzięki za informacje z napięciem. Tak filtr był wymieniany w trakcie wizyty autau Pawła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Za stan wskazywanego paliwa w liczniku odpowiedzialny jest lewy pływak, ty wymieniłeś prawy. Wytargaj go na zewnątrz i zmieniaj jego pozycje będziesz wiedział ze działa. Jeżeli tak to tu może być problem z przelewaniem paliwa do drugiej komory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas_wrock Opublikowano 7 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Ok, będę sprawdzać i dam znać jakie są rezultaty, niestety dopiero w przyszły weekend... Pozdrawiam Usterka usunięta, winowajcą był pływak w lewej komorze baku. Zamontowana została używka i wszystko gra. Sprawdziłem przy okazji ponownie mój stary pływak z prawej komory i jest ok więc zostaje jako zapas w garażu. Przy usterce jaką miałem wystarczyło odpiąć kostkę z lewego pływaka i wskazówka paliwa pokazywała poprawnie stan paliwa prawej części baku, po jej ponownym wpięciu robiła zakłócenia i wskaźnik paliwa opadał do spodu. Kolego Stach wielkie dzięki z podpowiedź i zainteresowanie się tematem. Pozdrawiam Wojtek Edytowane 17 Grudnia 2016 przez Wojtas_wrock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi