wolf141 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 pomozcie kolezy mam beatke z 83r e30(pieknie odresteurowana :wink: ) i pierwszy raz bede bral sie za wymiane piasty z przodu ,czy sa jakes zagadki ktore trzeba wiedziec czy pojdzie sprawnie i latwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 w tym wieku ( beemki) to juz łatwo byc nie może, pod dekielkiem jest nakrętka 32 tylko nasadka i to też nie każda, mnie samemu sie nie udało odręcić :evil: polecam lepiej jakiś warsztat/zakład, ja za wymiane piasty zapłaciłem chyba koło 100 zł a było naprawde ciężko, masz w wawie pełno fachowców od e30 i nawet warsztat dla beemek specjalnie happy_bmw , na pewno pomogą niedrogo :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf141 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 dzieki sliczne kolego ale mam zle wspomnienian po naprawie mojej slicznotki u "fachowca" . Jesli mozna to tylko taki upewniacz : czy piaste trzyma tylko ta sroba czy sa jakies zabezpieczenia gdzies ukryte?? Bede wdzieczny za pomoc > :lol: uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Jest chyba tylko ta śruba, poza tym piasta może być zapieczona. U mnie np. przy wymianie piasty w E30 z 86 roku piast poprostu zeszła od "dotknięcia" palcem. Mechanik mało się nie zabił, bo się konkretnie zaparł, pociągnął a ta su.... sobie zeszła A za wymianę zapłaciłem 30zł tylko dlatego że trzeba było zacisk odkręcać, bo z samą piastą nei było najmniejszego problemu. Jak możesz to spróbuj rozkręcić i ściągnąć może Ci się akurat uda, no i raczej ściągacz do łożysk dobrze byłoby mieć pod ręką, bo reguły nie ma. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf141 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 dzieki koledzy <bmw_2> bede probowal dam znac czy sie nameczylem . :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRYCIU Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Ja wymieniałem sam w swojej E30 z 89 roku! Piaste przednią zadna filozofia tylko ze czeba mieć klucz 36!! zeby odkrecic nakretke od piasty! Klucz najlepiej nasadowy bo innym sie nie dojdzie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf141 Opublikowano 27 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2007 troche wiecej bedzie pozniej [ Dodano: 2 Maj 07, 11:12 ] dzieki panowie zmiana piasty powiodla sie beta juz nie jeczy faktycznie jak ktos ma zamiar to robic o niech skoluje sobie duza przedluzke do klucza ciezko jest odkrecic ta srobe 36 ale tak pozatym nie jest to skomplikowane poszlo gladko dzieki za pomoc <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi