pikar133 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 (edytowane) Szukam kogoś z Wrocławia lub okolic co ma IS lub części do niego, Kupiłem Is i faluje dość mocno na obrotach od 300-1200 obr a czasem potrafi zgasnąć całkiem. Kupiłem inną przepływkę, sprawdziłem cały dolot, krokowy na mierniku podaje prawidłowe wartości, czujnik położenia przepustnicy także, wyciągnąłem czujnik wału ten od góry i wygląda na uszkodzony, ma małe wgniecenie. Na komputer pokazuje błąd 18 stopień końcowy układu zapłonowego wg. opisu po polsku jest to problem z zaworek disa, którego nie ma. Generalnie chciał bym podmienić przepływomierz krokowy czujniki z kimś kto ma pewne części lub 100 % sprawne auto. Jest to auto do jazdy na zimę, ale lubię jak wszystko chodzi jak powinno. Edytowane 1 Listopada 2016 przez pikar133 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efendi Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Fajnie że się przywitałeś i umieściłeś swój temat w odpowiednim dziale forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikar133 Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Dzięki, ale problem jest dalej i nie mogę sobie z tym poradzić auto faluje na obrotach na ciepłym silniku, wymieniłem krokowy, przepływomierz, TPS, czujniki wałka, spalania stukowego, sondę lambda, kable, świece, a auto dalej faluje i jest przelewane paliwem ... auto miał kiedyś gaz zostały po nim ślady w kolektorze i za przepustnicą jest wejście na podciśnienie od gazu i zostało zaślepione jeżeli je otworzę i dam zasysać powietrze to auto normalnie pracuje, może ktoś namieszał coś w sterowniku że go przelewa ? poza tym auto pali kosmiczne ilości paliwa około 1zł na kilometr już sam nie wiem jak z nim walczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgibniew Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 !!! WAŻNE - PRZECZYTAJ ZANIM NAPISZESZ !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Ale Pikar się już przywiatał @pikar133 Bumma serwis jest dla tych co dają recepty na bolączki konkretnych problemów. Wal w tym temacie: http://www.maxbimmer.pl/forum/63-e36/ Model BMW plus model silnika. P.S Piszesz że jak go "odślepisz" to pracuje normalnie. To znaczy, że dostaje za mało powietrza. Dalej - sonda lambda. Ale to już w temacie do http://www.maxbimmer.pl/forum/63-e36/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi